ÅPNINGSTIDER:  TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Stor suksess og kvalitetsløft for UMAMI Arena 2023

UMAMI Arena ble lansert for å videreutvikle arven etter SMAK 2020. Ambisjonen er å skape neste generasjons møteplass for alle som jobber med mat og drikke.

Hele 25.600 besøkende fant veien til NOVA Spektrum på Lillestrøm gjennom fire hektiske dager fra 14. – 17. februar. UMAMI Arena og HOLDBAR 2023 gikk av stabelen vegg-i-vegg og kunne til sammen presentere 453 utstillere for engasjerte fag- og bransjefolk.

Vi er fantastisk fornøyde med tilbakemeldingene vi har fått fra både utstillere og besøkende, sier direktør Torill Engelberg i UMAMI Arena.

-Ikke minst er vi glade for alle tilbakemeldingene vi har fått fra utstillere som melder om en veldig «høy kvalitet på de besøkende». Dette betyr at vi har klart å attrahere riktige målgrupper – slik at utstillerne får besøk av relevante gjester på sine stands, sier hun.

Ministeren åpnet og delte ut pris

En rørt Morten Thorvaldsen mottar Horecabransjens Ærespris

Landbruks- og matminister Sandra Boch stod for den høytidelige åpningen av UMAMI Arena – og fikk i tillegg dele ut Horecabransjens Ærespris 2023 til Morten Thorvaldsen. Han har ledet Thon Hotels i nesten 35 år – og har ifølge juryen «vært en forbilledlig arbeidsgiver innenfor rekrutteringen til bransjen».
Les mer om Horecabransjens Ærespris 2023

Arena for mesterskap og kåringer

Simen Johansen fra Vaaghals vant Jeunes Chef Rotisseur, en konkurranse for kokker under 27 år. Simen ble også nummer tre i Årets grønne kokk. Her står han på pallen etter Jeunes Chef Rôtisseurs-konkurransen sammen med sølvvinner Ibrahim Aljabouri (til venstre) og bronsevinner Sunniva Aas Mathisen

Til sammen har UMAMI Arena vært vertskap for hele 11 ulike norgesmesterskap innen ulike mat- og drikkerelaterte kategorier. I tillegg til den høythengende Horecabransjens Ærespris, er det delt ut viktige priser som Landskonferansens kompetansepris, NM i Sunn mat i kantina, og Årets mest kreative Kuttmatsvinn-pris. 
Les mer om alle mesterskapene og vinnerne

Høyt nivå på leveranser under mesterskapene. Dette er “Streetfood”-bidraget til vinnerlaget i Årets grønne kokk

Stemningsrapport fra fire utstillere

Vi tok tempen hos fire utstillere på UMAMI Arenas siste dag, og har fått en kort stemningsrapport fra en hektisk uke:
Det har vært flott å være «tilbake» og møte kunder og andre leverandører, sier Marit Wanvik Halvorsen, kommersiell sjef for Out of Home i Tine.

-UMAMI som en uavhengig arena, samler mye kompetanse under samme tak. Vi har møtt kunder fra ulike markeder/kundegrupper, alt fra produsenter til produktutviklere, kokker, innkjøpere og andre beslutningstaker, forteller Wanvik Halvorsen.

-I tillegg har vi fått muligheten, gjennom TINE Master Class med kjente Bocuse d’Or kokker – å gi kunden en unik opplevelse og vise at vi satser i bransjen og på dem som kunde, sier hun.

Færre «useriøse»

Henning Hjelljord i Bacardi Norge AS forteller at de ha hatt bra med besøk, og opplever også at de har hatt færre «useriøse kunder» innom standen:

-Vi har fått mange samplinger til gamle og potensielle nye kunder, fått vist fram konseptet til en av våre beste kunder – og presentert oss i Bacardi Norge som en samarbeidspartner, sier Hjelljord.

-Vi har fått bra tilbakemeldinger fra publikum, både på standens utseende og innhold. Mange kom og sa at vi hadde den beste standen, forteller Bacardi-representanten.

Viktig å bli sett

Også Anders G. L. Vist i Wulff & Co melder om veldig bra respons under UMAMI Arena.

-Vi har fått masse positiv og god feedback fra både kunder og andre utstillere. Å bli enda bedre sett ute i markedet, er viktig for oss, sier han.

Pizzaakrobatikk med verdensmester Giorgia Riggio fra Italia under Pizza Champion Cup Norway

Bra respons – gode leads

-Det har vært morsomt og gøy som alltid, men litt ekstra slitsomt i år med så mange aktiviteter og stander som vi har hatt, forteller markedssjef i Primulator Lasse André Lööv-Olsen.

-Vi har satset på å delta på alt fra vann- og hygienestand i glassgangen, NM i kaffe og NM i Gelato – i tillegg til en egen Primulator-stand.

-Vi opplever god respons fra besøkende, og at den sterke tilstedeværelsen har gitt Primulator masse kundemøter og presentasjoner – og ikke minst mange gode leads, sier Lööv-Olsen.

Hvor bransjen og fagfolk vil treffes

-Vi har jobbet veldig målrettet med å kommunisere og posisjonere oss inn mot fagmiljøene og har prioritert å bygge et program som favner bredt innenfor alt som handler om mat og drikke, forteller UMAMI Arena-direktøren.

-Ambisjonen er å bli det stedet hvor bransjen og fagfolk vil treffes. UMAMI Arena skal bidra til å skape tilhørighet, læring og inspirasjon –og ikke minst være en arena for handel og nettverksbygging, sier Engelberg.

-Jeg vil benytte anledningen til å takke alle utstillere for en flott innsats, spennende nyheter og fantastiske stands. Det er bredden av utstillerne og hva hver og en leverer på, som gjør at vi sammen med bransjen lykkes med UMAMI Arena i 2023, sier hun.

-Vi nå skal evaluere hele arrangementet, og ber om innspill fra alle utstillere og besøkende i utstiller- og besøksundersøkelsene, og fra samarbeidspartnere. Det er slik vi kan videreutvikle oss og bli bedre, avslutter Engelberg.

Sissel Marie A. Orset

Sissel er vår salgssjef og
har jobbet for NOVA Spektrum siden 2017.

Hun har mer enn 15 års erfaring fra dagligvarebransjen og
har en genuin interesse for mat – og drikkebransjen. 

Ønsker du å bli utstiller
på UMAMI Arena 2025?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.