ÅPNINGSTIDER ALLE DAGER: 10-18   (BAREN 11-18)

Nå kan du melde deg på NM Årets Konditor 2025

NM i konditorkunst 2025 finner sted torsdag 20. mars under UMAMI ARENA i Lillestrøm. Baker- og Konditorbransjens Landsforening inviterer nå alle interesserte til å melde seg på konkurransen.

Også i 2023 ble konkurransen avviklet på Norges største matmesse UMAMI Arena. Det var seks sterke konkurrenter som sørget for at NM i konditorkunst 2023 ble en jevn konkurranse med et svært høyt nivå. Det var Henrik Falkensten som til slutt fikk tittelen “Årets Konditor 2023”.

Tema

Tema for NM i konditorkunst 2025 er “TIVOLI”

Konkurransen har tre hovedoppgaver, og tema skal være «rød tråd» i alle oppgavene.

Oppgaver

  1. KAKE
  • Det skal lages 2 identiske kaker, diameter 16-20 cm.
  • 1 stk. til utstilling og 1 stk. til smaksbedømming.
  • Kandidaten velger selv utforming, høyde, innhold og pynt.
  • Det er lov til å ha med 2 stk. ferdig kakebunn totalt, 1 pr. kake.
  • Kaken skal inneholde følgende ingredienser: rømme, tindved og melkesjokolade

  1. KONFEKT
  • Det skal lages 2 typer sjokoladekonfekt, 20 stk. av hver.
  • 2×10 stk. til utstilling og 2×10 stk. til smaksbedømming.
  • Konfektene skal ha dekor/pynt.

  1. SHOWPIECE
  • Det skal lages 1 showpiece til utstilling.
  • Den skal lages i sjokolade, sukker eller pastillage.
  • 5 ufargede, ferdigstøpte store deler av showpiecen kan medbringes, men må settes sammen og farges under konkurransen. Minimumsvekt pr. medbragte del er 500g.
  • Hver del kan kun bestå av én type sjokolade.
  • Alle små garnityr/dekorer i sjokolade eller sukker må gjøres under konkurransen.
  • Det settes et krav til minimumshøyde på den ferdige showpiecen på 120 cm.
  • Showpiecen skal inneholde 2 forskjellige modellerte marsipanfigurer.

Påmelding

Vi oppfordrer nå alle som ønsker å konkurrere om tittelen “Årets Konditor” 2025 om å melde seg på NM i konditorkunst. For å kunne delta må du ha svennebrev konditor, eller tilsvarende utdanning fra utlandet.

Påmelding sendes til gunnar@bakerkonditor.no og skal inneholde:

  • CV
  • Kopi av svennebrev eller tilsvarende
  • Bilder og/eller skisse av planlagt oppgave med tema og smaker

Påmeldingsfrist er 1. november 2024

Se Konkurranseregler

Les mer om NM i Konditorkunst

Sissel Marie A. Orset

Sissel er vår salgssjef og
har jobbet for NOVA Spektrum siden 2017.

Hun har mer enn 15 års erfaring fra dagligvarebransjen og
har en genuin interesse for mat – og drikkebransjen. 

Ønsker du å bli utstiller
på UMAMI Arena 2025?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.