ÅPNINGSTIDER:  TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Kraften i å samle hele bransjen

Planleggingen av UMAMI Arena 2025 i full gang!
91% av de besøkende opplever UMAMI Arena som bransjens viktigste møteplass. Hit kommer fagfolk for å se nyheter og finne nye leverandører. Her pleies og bygges relasjoner. Dette skal UMAMI Arena bygge videre på mot 2025.

-Vi opplever stor pågang og interesse for neste UMAMI Arena i 2025, og en rekke firmaer har allerede booket sin stand, forteller Torill Engelberg, direktør for UMAMI Arena.

-Både utstillere som har deltatt tidligere, og nye aktører tar kontakt med oss, sier hun. -Mange er opptatt av strategisk plassering i messen, og en del ønsker økt synlighet og større areal.

-Så om du har ønsker om plassering, så bør du allerede nå melde din interesse for deltakelse i 2025, oppfordrer Engelberg.

Noen av våre ambisjoner for 2025

-UMAMI Arena 2023 ble en suksess, og vi er nå i full gang med videreutvikling av arenaen og planlegger for neste arrangement i mars 2025, forteller Torill Engelberg.

Større mangfold og bredde
-Vår ambisjon er et enda større mangfold og bredde av utstillere og besøkende. Vår hovedsatsning er mange og spennende nasjonale utstillere, og vi ønsker å videreutvikle lokalmatområdet.

Signaler fra Stiftelsen Norsk Mat og Hanen viser at de ser for seg et enda større område for lokalmat-aktører i 2025: Løfter lokalmat til nye høyder mot proffmarkedet

Vi ønsker også å satse mer på mat fra havet, og jobber for å tiltrekke oss flere sjømat-aktører, fortsetter hun entusiastisk.

Emballasje og produksjon inkluderes
-Med innlemmingen av emballasje og produksjon i UMAMI Arena, vil også dette fagfeltet få en større plass i UMAMI Arena i 2025. Utstillere fra tidligere HOLDBAR-messen uttrykker at de er godt fornøyde med den endringen. Emballasje er en naturlig del av næringskjeden, og vi håper det vil gi et løft både for dem som opererer i denne delen av bransjen, og for UMAMI Arena som helhet.

BAREN i medvind
-Alkoholholdig drikke som sider, øl, vin og brennevin hadde et oppsving i 2023, og vi tror ikke det blir noe mindre i 2025. Vi flytter BAREN – avdelingen for sider, øl, vin og brennevin inn i en egen hall, både for å kunne gi dem bedre utviklingsmuligheter, men også på grunn av inngangslogistikk med stor pågang fra besøkende, legger hun til.

Økende internasjonal interesse
Torill forteller videre at hun også opplever en hyggelig og gryende interesse fra internasjonale grupperinger, og lanserer for 2025 et konsept med landspaviljonger. – Tidligere har det dreid seg om enkeltaktører, men nå kommer flere på banen. Vi har mål om å bygge opp et agent-nettverk internasjonalt og er allerede i dialog med flere, forteller hun.

På bransjens premisser
-Vi viderefører dessuten suksess-samarbeidet med en rådgivende utstillerkomité. De erfarne utstillerne i komiteen skal sikre at bransjens premisser ligger til grunn for utviklingen av vår viktige arena.

Se hvem som er i Utstillerkomiteen: Solid utstillerkomité klar for UMAMI Arena.

Stimulere til nyskapning som løfter bransjen

Nye og unike idéer, teknologier, prosesser, produkter og tjenester kan bidra til bransjens vekst.

Flere kreative og vakre smaksbomber ble presentert under konkurransen Årets grønne kokk i 2023

-Dagsaktuelle temaer på Åpningskonferansen skal gi en kick-start for tre effektive dager på messen, forklarer Torill. -Vi vil også invitere inn relevante bransjemøter, konferanser og samlinger som skal vise hva som er viktig for bransjen i dag og fremover.

-For 2025 ønsker vi også, og sammen med partnere, å etablere et eget område for start-ups, forteller hun videre. -Slik vil små utfordrere med gode ideer og konsepter kunne bli en viktig del av totalopplevelsen på UMAMI Arena.

Profesjonell arena og høyt nivå på nasjonale og internasjonale konkurranser under UMAMI Arena.

-Konkurranseprogrammet vårt skal inspirere til å teste ut nye smakskombinasjonene, kreativ bruk av råvarer, og ikke minst godt håndverk og nye teknikker. En publikumsvennlig arena og gode konkurransefasiliteter er en forutsetning for å få rettene til å skinne og deltakerne til å levere sitt beste. Torill forteller at det derfor var viktig å viderefører samarbeidet med kjøkkenpartneren Electrolux Professional. -Allerede har flere spennende nasjonale og internasjonale konkurransearrangører meldt sin interesse for 2025, og vi er åpne for flere, legger hun til.

Les også: Stolt leverandør av konkurransekjøkken til UMAMI Arena

Pizza Champion Cup, som på UMAMI ARENA 2023 arrangerte sitt første norgesmesterskap, er tilbake. De var så fornøyde med samarbeidet, arenaen, og sitt eget pizza-område, at de vil arrangere både norsk og nordisk mesterskap i 2025. – Det er både hyggelig og spennende, sier Torill.

Les også: Nordisk Pizza Champion Cup kommer til Norge og UMAMI Arena

-På veien frem mot mars 2025, kan vi love mange og spennende nyheter, avslutter hun smilende.

3 gode grunner til å bli utstiller

Se alle nyheter

Sissel Marie A. Orset

Sissel er vår salgssjef og
har jobbet for NOVA Spektrum siden 2017.

Hun har mer enn 15 års erfaring fra dagligvarebransjen og
har en genuin interesse for mat – og drikkebransjen. 

Ønsker du å bli utstiller
på UMAMI Arena 2025?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.