ÅPNINGSTIDER:  TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Nordisk Pizza Champion Cup kommer til Norge og UMAMI Arena

I 2023 ble Pizza Champion Cup mesterskapet arrangert for første gang i Norge. Det ga mersmak. Nå åpner mesterskapsarrangøren påmeldingen til nordisk mesterskap, som skal gjennomføres på Umami Arena i mars 2025.

Umami Arena 2023 var ifølge grunnleggeren av Pizza Champion Cup, Mike Arvblom, den aller beste arenaen de har arrangert et pizzamesterskap noensinne.

– Det ble en megasuksess og det ble et utrolig bra show for de tusenvis av besøkende. I tillegg hadde vi svært gode dommere, og måten Umami Arena la til rette for både showet og konkurransen var helt fantastisk. Til og med TV 2 kom for å dekke mesterskapet, sier Mike Arvblom.

Både dommere, vinnere og publikum var strålende fornøyd med årets mesterskap.

Pizzaens svar på Michelin stjerner

Mike er blant annet kåret til verdensmester i pizzabaking. I 2016 startet han det populære Pizza Champion Cup mesterskapet som i flere år har vært arrangert både i Sverige og Danmark. Målet er å løfte hele pizzaindustrien og skape et fellesskap for pizzabakere og pizzaelskere på tvers av landegrensene. Eller som Mike selv sier det;

– Denne konkurransen er blitt så populær at den kan sammenlignes med kokkenes og restauranters Michelin stjerner. Det er stort, smiler Mike Arvblom.

Ønsker du å krone deg med tittelen Norges eller Nordens beste pizzabaker? Da bør du melde seg på i den populære konkurransen allerede nå.

Deler erfaring og smaksprøver

Under mesterskapet møtes pizzabakerne for å bygge nettverk og de deler erfaringer, ferdigheter og kunnskap om pizza og pizzatrender. De besøkende får også mulighet til å smake på de ulike pizzaene som lages underveis. Pizzaene serveres fortløpende fra det de kaller «pizza-inspiration-station».

Publikum kommer tett på pizzabakerne under mesterskapene. Her fra UMAMI Arena i februar.

Markant økning i pizzasalget

I etterkant av en konkurranse, kan deltakerne som har triumfert på pallen ofte vise til en økning i pizzasalget i alt fra 30 til 100 prosent.
– Dermed er konkurransen med på å løfte hele pizzaindustrien, og ikke minst får restaurantene der vinnerne jobber en ekstra mulighet til å markedsføre seg med en pizzabaker i topp-sjiktet, legger Mike til.

Hotte pizza-trender

Ifølge pizzaeksperten er det napolitanske pizzaer som råder på topp for øyeblikket.
– Dette er en klassisk italiensk pizza som har sitt utspring fra Italia.

Kjennetegnet er at deigen er selve hjertet og sjelen til denne pizzaen. Toppingen består av svært få ingredienser, eksempelvis med den klassiske tomatsausen, laget fra bunnen, i tillegg til en skikkelig god mozzarella, parmesan eller pecorino.

– Om noen år vil vi også ser mer til Roma-style pizza. Dette er blitt en populær street-pizza i Roma og som man får kjøpt i biter hvor man kan velge de smakskombinasjonene man ønsker.

I tillegg til napolitansk pizza har trenden med hvit-pizza, eller pizza bianca, også blitt veldig populær.
– Dette er en pizza uten den tradisjonelle tomatsausen. I stedet serveres den med en hvit pizzasaus som eksempelvis lages av crème fraîche toppet med olivenolje, spinat og mozzarella. Man kan bruke det man vil av ingredienser som topping, og det er mye enklere å kontrollere de ulike smakene i toppingen, sier Mike og fortsetter;

– En av fordelene, eksempelvis innen «fine dining», er at det er enklere å servere ulike gode viner til en pizza som ikke har tomatsaus. I tillegg kan man la seg inspirere av andre gode smakskombinasjoner som man ikke kan bruke når man bruker tomatsaus.

Tittelen henger øverst

Premiene i Pizza Champion Cup mesterskapet varierer litt fra mesterskap til mesterskap.

– Det avhenger litt av hvilke partnere vi har i de ulike konkurransene. Noen ganger får vinnerne eksempelvis gavekort, blomster, en stor mengde med ost, en reise til Italia. De kan også få en reise til å delta i verdensmesterskapet i pizza. Som regel er pizzabakerne mest opptatt av å vinne tittelen. Det gir så klart heder og ære, og man får ofte mye mediedekning – som igjen er bra for restauranten der man jobber, sier Mike.

Selv om vinnerne blir hedret med pokaler, er det likevel selve tittelen som henger høyest hos deltakerne.

Nye kåringer i 2025

I Pizza Champion Cup får alle pizzabakere muligheten til å konkurrere om å bli den beste pizzabakeren i flere ulike pizzakategorier. På Umami Arena 2025 vil de påmeldte deltakerne kunne konkurrere i følgende kategorier:

  • Nordisk mester gourmet pizza 2025
  • Nordisk mester Margarita pizza 2025
  • Årets pizzakokk i Norge NM 2025 (kun for pizzakokker bosatt i Norge)
  • The Best Of The Best Pizza Champion Chef 2025 (maks 3 deltakere)

– Vi har satt opp noen nye kategorier som gjør det lettere å bruke kreativiteten for å lage en smakfull og aromatisk god pizza. Derfor inviterer vi alle pizzaelskere i hele Norge til å melde seg på. Og ingen går tomhendt hjem; alle deltakerne får med seg et diplom med en positiv personlig vurdering signert av dommerne og som de kan henge på veggen, sier Mike Arvblom.

Som en kuriositet nevner Mike at Giorgio Riggio, som satt i årets dommerpanel, havnet på TV-programmet Britain’s Got Talent. Selv programleder Simon Cowell elsket pizza-akrobatikken som Giorgio Riggio viste på Umami Arena i 2023. Se hele opptredenen til Giorgio her.

Påmelding til Pizza Champion Cup

Arrangøren poengterer at man må være en profesjonell pizzabaker for å delta i konkurransen. Enten i form at man jobber på et hotell, en restaurant, serveringssted eller som privatperson som driver med mat eller pizzabaking på profesjonell basis.

– Vi har et begrenset antall som kan delta, derfor kan det være smart å melde seg på så raskt som mulig. Da har man også god til å forberede seg, og husk å teste pizzaen på venner og bekjente, eller gjestene dine før du velger ut pizzaen du skal delta med i mesterskapet, råder Mike Arvblom.

Påmeldingen er åpen! Les mer og meld deg på her: www.pizzachampioncupnorge.com

Sissel Marie A. Orset

Sissel er vår salgssjef og
har jobbet for NOVA Spektrum siden 2017.

Hun har mer enn 15 års erfaring fra dagligvarebransjen og
har en genuin interesse for mat – og drikkebransjen. 

Ønsker du å bli utstiller
på UMAMI Arena 2025?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.