ÅPNINGSTIDER:  TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Anne-Lise_Sorensen

– “The place to be” for alle fagfolk

På pulsen med Anne-Lise Sørensen:
Anne-Lise Sørensen er en erfaren driver og eier av Norges kanskje råeste gatekjøkken. Hun er klar på at UMAMI Arena er et «must» for alle bransjefolk som er opptatt av trender, utvikling og vekst.

Det var moren til Anne-Lise Sørensen som etablerte Patricias gatekjøkken tilbake i 1974 – i en liten Moelven-brakke i et veikryss på Sætermoen i Bardu. Da Anne-Lise overtok i 1995, var gatekjøkkenet i en 70 kvm tømmerhytte, men med lav omsetning og røde tall. Hun satset og fikk snudd utviklingen til omsetningsrekorder og solide overskudd.

FREMTIDEN: Fasaden tar inn lyset uavhengig av årstid. – Gjennom en mørk kald vinter, ønsker vi å lyse opp langs E6 for alle som farer forbi. Vi skal være ei lykt – et lys i mørke, forteller Anne-Lise.

I 2022 satset hun ytterligere, og realiserte drømmen om å lage Norges heftigste gatekjøkken på 350 kvadratmeter. Tallenes tale er klar; nå ligger omsetningen på nærmere 20 millioner kroner.

GAMLE DAGER: Gatekjøkkenet ble etablert i en Moelven-brakke på 12 kvadratmeter for 50 år siden, og ble senere erstattet av en større tømmerhytte.

– Det har vært en eventyrlig utvikling. Vi har vist nok en gang at vi klarer å få det til. Ja, vi har satset og tatt en del risiko, men når vi får det til er det kjempegøy, sier den energiske driveren.

Et engasjert konkurransemenneske

Sørensen er opptatt av at man må følge med på trender, et sunt kosthold, hva som rører seg i bransjen og ikke minst delta på arenaer som gir utvikling, synlighet og ny kunnskap. Der har UMAMI Arena (tidligere SMAK-messene), vært en viktig brikke for hennes vekst og utvikling de siste 15 årene.

– På den første messen jeg besøkte i 2009, deltok jeg i et pizzamesterskap og ble jeg nasjonal pizzamester. Det var utrolig stas. Jeg har også deltatt i andre konkurranser som NM i Burger, NM i sunn fastfood og NM i sunn mat i farta. I 2020 fikk Patricias gatekjøkken – som eneste serveringssted, Helsedirektoratets utmerkelse for sunnere kosthold av #MerAv. Utmerkelsen handler om å gi forbrukerne sunnere alternativer. Det var som å få en OL-medalje, og det betyr veldig mye for vår drift. Mange kommer til oss nettopp fordi de har fått med seg at vi har vunnet mange konkurranser, og at vi serverer sunn mat i farta. Det gir et eget kvalitetsstempel, forklarer Anne-Lise.

Anne-Lise Sørensen gikk til topps i NM i Sunn mat i farta i 2022, med menyen “Sunnere barnemeny – for småfolk i farta”. Fra venstre; Toril Gulbrandsen (OFG), Christer Rødseth, Anne-Lise Sørensen (Patricias gatekjøkken), Kjetil Dale Aas i Baker- og Konditorbransjens Landsforening og Trude H. Nordli i Sjømat Norge. Foto: OFG

Mye ekspertise å dra veksel på

I serveringssegmentet finnes det mellom 25 til 30 000 bedrifter i Norge. Nettopp derfor mener Sørensen at UMAMI Arena er den ultimate møteplassen både for utstillere og besøkende.

– Vi som har drevet i bransjen en stund ser at det stadig blir færre konsulenter i industrien som reiser rundt for å besøke hver minste lille krok i dette landet. Som driver av et serveringssted betyr det at du kanskje aldri ser noe til leverandørene, og det er en stor grunn til å besøke messen.

For en utstiller, betyr det at messen er et sted der du kan møte tilreisende fra hele Norge som du kanskje ellers aldri ville møtt. Som driver kan du knytte gode kontakter på messen, noe som igjen kan føre til at du faktisk får et besøk av en leverandør i etterkant. Her er det mye god ekspertise å dra veksel på. Igjen, her handler det om å komme i kontakt med bransjefolket på alle sider av bordet.

Vurderer du å bli utstiller?

Trender, utvikling og ny teknologi

Alle som jobber med servering, ønsker å henge med på de største trendene.

– Mye handler om mat og drikke, men når det kommer til kundens handlemønster, så har det skjedd mye som man må følge med på.

Dagens kunder benytter seg i langt større grad av apper, skjerm og ny teknologi når de skal bestille mat.

– Vi har brukt tid på å finne ut hvilken type teknologi vi kan ta i bruk for å møte de nye handlemønstrene. Mange kunder ønsker nå bare et pick-up point, og da må man være rigget for dette. Mye av denne nye teknologien får vi også presentert på en messe som UMAMI Arena. Her har det skjedd utrolig mye som vi ikke kunne forutse for tre år siden.

Et løft for de ansatte

Anne-Lise Sørensen er glødende opptatt at også de ansatte i bedriften skal få et skikkelig påfyll, det er viktig for å skape samhold og ny utvikling og vekst i bedriftene. Ved siste messe, UMAMI Arena 2023, hadde hun med seg åtte medarbeidere fra Patricias Gatekjøkkenet i Bardu.

– Man kan med fordel bruke UMAMI Arena som en påskjønnelse og vise at man setter pris på sine ansatte. Dette fordi et messebesøk gir en skikkelig god opplevelse, alle får med seg noe matnyttig hjem i egen jobb, i tillegg til at det gir et godt faglig utbytte. Det har vi god erfaring med både i min bedrift, men også i regi at vi har vært på turer med Go2Grill-kjeden. Min mening er at det er mye bedre å legge pengene i et messebesøk fremfor å arrangere et julebord, avslutter Sørensen.

3 GENERASJONER: Anne-Lise Sørensen sammen med sin datter, Hannah Kristine Engerbakken (30) som etter hvert skal overta driften av gatekjøkkenet på Sætermoen, og moren Patricia Sørensen.

  • Anne-Lises Sørensens meritter:
  • 2022 Norgesmester i Sunn mat i farta (tidl. Sunn fastfood)
  • 2020 Utmerkelse fra Helsedirektoratets konkurranse for et sunnere kosthold, #MerAv, under SMAK 2020
  • 2018 Norgesmester i Sunn fastfood
  • 2017 Norges beste gatekjøkken kåret av bladet MOTOR/NAF
  • 2017 Norgesmesterskap i burger, 3. plass, på Smak 2017
  • 2016 Norgesmester i sunn fastfood
  • 2015 NM i sunn fastfood, 3. plass
  • 2009 Nasjonal Pizzamester, på Smak 2009
  • I tillegg har Anne-Lise Sørensen holdt foredrag, og vært en inspirator og ambassadør for egen bransje og flere organisasjoner/bedrifter om viktigheten av det å by på et sunnere kosthold. 

Sissel Marie A. Orset

Sissel er vår salgssjef og
har jobbet for NOVA Spektrum siden 2017.

Hun har mer enn 15 års erfaring fra dagligvarebransjen og
har en genuin interesse for mat – og drikkebransjen. 

Ønsker du å bli utstiller
på UMAMI Arena 2025?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.