ÅPNINGSTIDER:  TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Vladimir-Pak-Nordic-Sushi-Cup

Tar Nordic Sushi Cup til et nytt nivå

Sushi Chef Vladimir Pak, som selv har gullmedalje fra verdensmesterskapet i Japan, ønsker nå å ta Nordic Sushi Cup til et nytt nivå når konkurransen skal arrangeres på UMAMI Arena i 2025.

Vladimir Pak som både ble verdensmester i World Sushi Cup og fikk en Michelin-stjerne ved sin restaurant i Oslo – “Omakase by Vladimir Pak”, har eksklusiv rett til å arrangere Nordic Sushi Cup i Norden. Nå ønsker han å ta Nordic Sushi Cup til et nytt nivå.

I samarbeid med GLENNE Events skal Nordic Sushi Cup ha fokus på eksepsjonell kvalitet i alle ledd når konkurransen arrangeres over tre dager under UMAMI Arena i mars 2025.

Relansering på samme arena

Det aller første Nordic Sushi Cup ble arrangert på SMAK 2020 (nå: UMAMI Arena) av flere ildsjeler innen det norske sushi-miljøet. Den gang var Vladimir Pak konkurransens juryleder.

Sergey Pak sikret norsk seier i Nordic Sushi Cup 2020. Juryen pekte på hans ekstraordinære kreativitet, gode knivferdigheter og teknikk, samt hans presisjon når det kommer til matsikkerhet under tilberedning av rå matvarer. Foto: Haakon Hoseth

– UMAMI Arena er en arena vi ser på som et fantastisk sted å re-lansere Nordic Sushi Cup, forteller Pak. -Med hovedsponsorer som Frøya og BAMA, samt mange andre spennende sponsorer, ønsker vi at både matbransjen og matentusiaster skal få et innblikk i det høye nivået vi har på sushi i Norden.

Gjennom zen-disiplinen, som er den reneste sushi stilen i verden, vil mellom 12-20 deltakere konkurrere i det som er den eneste sushi konkurransen i Norden. Vinneren kvalifiserer seg til å delta i verdensmesterskapet i Japan.

Hvem kan delta?

Deltakerne må ha minimum fem års erfaring som sushi-kokk, og diplom fra World Sushi Skills Institute. De som ikke har diplomet, kan delta gjennom å fullføre en Masterclass som blir arrangert gjennom World Sushi Skills Institute på den første dagen av UMAMI Arena.

Over de neste to intensive dager vil vi vitne en rekke konkurranser av høyeste klasse med deltagere fra Norge, Sverige, Danmark og Finland. Vinneren av Nordic Sushi Cup vil bli fløyet over til Japan for å konkurrere om å bli verdensmester.

Høye ambisjoner

Nordic Sushi Cup

Vår målsetting for konkurransen er å finne Nordens beste sushi-kokk, slik at vi vinner hele verdensmesterskapet i Japan 2026, forteller Pak. – Over de neste årene skal vi utpeke oss som en av de sterkeste konkurrentene i World Sushi Cup.

– Vi hilser stolt Nordic Sushi Cup og hele den nordiske sushi-eliten velkommen til UMAMI Arena i 2025, sier Torill Engelberg, direktør for UMAMI Arena i NOVA Spektrum.

– Vi mener samarbeidet med UMAMI Arena er et naturlig steg for utviklingen av Nordic Sushi Cup, og vi gleder oss til å kåre og feire vinneren av Nordic Sushi Cup på en så prominent matmesse som UMAMI Arena, avslutter Vladimir Pak.

Toppbilde: Vladimir Pak, Nordic Sushi Cup. Foto: Adrian Leversby

Sissel Marie A. Orset

Sissel er vår salgssjef og
har jobbet for NOVA Spektrum siden 2017.

Hun har mer enn 15 års erfaring fra dagligvarebransjen og
har en genuin interesse for mat – og drikkebransjen. 

Ønsker du å bli utstiller
på UMAMI Arena 2025?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.