ÅPNINGSTIDER:  TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Sjømat i alle varianter på UMAMI ARENA

Det er ingen tvil om at sjømat og alt fra havet er i tiden. Veksten i dette markedet er en av de tydelige trendene på UMAMI ARENA 2023.

Norwegian Seaweed Association (NSA), Hvaler Krabbe, sjømatgiganten Domstein, og Lerøy var alle klare for å møte et stort publikum med havets fristelser:

NM-gull med tare på burgeren

-Norwegian Seaweed Association (NSA) har en av de mest spennende ingrediensene fra havet å vise frem. Dyrket tare er helt nytt, bærekraftig, masse spennende mineraler og umami-smak, sier seniorrådgiver i Norges Vel, Marit Gjerstad.

Marit Gjerstad viser tang som sjømat
Oppskrifter med næringsrik tare tror vi er interessant for institusjonskokker, sier Marit Gjerstad

-Vi håper at de besøkende på UMAMI ARENA vil jakte på nye ingredienser som kan tilføre noe spennende i maten og matprodukter, sier Marit Gjerstad i Norwegian Seaweed Association.

-Vi tenker at dette kan være interessant spesielt for institusjonskjøkken, og gjennom nettverket vårt ønsker vi å utvikle oppskrifter med tare til institusjonskjøkken for å øke næringsverdien, sier hun.

Krabbe i alle varianter

Hege Thulin i Hvaler krabbe – klar for å inspirere med krabber under UMAMI ARENA:

-Vi fisker og foredler krabber og leverer dagsferskt krabbekjøtt hele året. Vi har derfor planlagt å vise frem et bredt utvalg av våre krabbeskjell for å synliggjøre både kvalitet og fiber i kjøttet, sier hun.

-Og så vil vise at man kan bruke krabbe til mange ulike produkter og retter. Slik som f.eks. sushi med krabbekjøtt, sier Thulin.

Knut Aage Gundersen i Hvaler  viser frem sjømat og krabbe
Gründer og daglig leder Knut Aage Gundersen i Hvaler Krabbe byr på kortreiste krabber.

Er det noe spesielt de besøkende kan forvente fra dere?
-De kan forvente seg en leverandør som leverer kortreist mat med god kvalitet og smak. Vi vil også ha besøk av «Dommerkokken» Chris Andre Hansen, som vil vise og fortelle om alle slags muligheter med å tilberede mat med krabbekjøtt. -Krabbe er ikke bare en delikatesse – det er også er sunn og god mat, fastslår Hege Thulin i Hvaler Krabbe.

Matkurs for de besøkende

Frederic Klev er regionsdirektør i sjømatselskapet Domstein. Han ser frem til å vise frem mangfoldet fra havet og alle sine gode samarbeidspartnere gjennom en hektisk uke på UMAMI ARENA.

-Gjestene kommer til å møte en engasjert gjeng som ønsker å formidle sine kunnskaper om sjømat og hvordan en best kan levere sjømat fra «fjord til bord», sier han.

Frederic-Kiev-matkurs i sjømat
Regionsdirektør i Domstein, Frederic Klev, ser frem til å vise frem flere delikatesser fra havet.

-På Domstein-standen blir det matkurs med forskjellige råvarer gjennom de ulike dagene, forteller Klev. Han lover at det blir mange spennende og gode smaker å teste ut for de besøkende som tar turen innom.

Kaitai-sermoni-på-UMAMI-ARENA
Kaitai sermonien på UMAMI ARENA blir et heftig show.

Kaitai sermoni

Lerøy sjømatgruppen deler sin fagkunnskap og vil inspirere med en aktivitetsplan for alle dager. De vil blant annet vise en eldgammel japansk kunst som baserer seg på å kutte ned en tunfisk på ca. 100-150 kg med høyeste presisjon. Balfego er et selskap som står for bærekrafig produksjon av bluefin tuna(makrellstørje). Dette er et show du ikke må gå glipp av.

Det blir tilbredning av masse forskjellige sjømatretter på UMAMIA ARENA.

Unngå matsvinn på fisk

I tillegg vil matsvinn stå på agendaen. Bli inspirert av Lerøys fagsjef som viser hvordan hele fisken kan brukes og hvordan tørrmodning av fisk gir en unik smak! Gå ikke glipp av smaksprøve på hele sortimentet til Lerøy!

Tare – havets umami i framtidens bærekraftige mat

Her får du lære mer om verdens mest fornybare ressurs – tare. Hvordan kan havets grønnsaker brukes for å tilføre smak og øke næringsverdien i maten vår? Du får høre om hvordan Seaweed Solutions dyrker tare, hva den inneholder og hvorfor vi bør spise den. Orkla Ocean har lansert 12 produkter med tare og vil dele nytt om trender og hvorfor flere i matbransjen bør bruke denne bærekraftige ingrediensen.

Sissel Marie A. Orset

Sissel er vår salgssjef og
har jobbet for NOVA Spektrum siden 2017.

Hun har mer enn 15 års erfaring fra dagligvarebransjen og
har en genuin interesse for mat – og drikkebransjen. 

Ønsker du å bli utstiller
på UMAMI Arena 2025?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.