Norske Kokkers Landsforening arrangerer NM Community Catering 18. mars 2025 under UMAMI Arena 2025. Nå er påmeldingen åpen, og lagene som vil delta kan begynne å planlegge innleveringen av sin kvalifiseringsoppgave.
Begrepet Community Catering inkluderer 4 hovedområder i daglig drift: Personalrestaurant, kantine, institusjon og catering.
Community Catering kjennetegnes av store volumer, et høyt stort antall gjester daglig i et segment med intensitet og sterkt søkelys på bærekraftige måltider og variasjon.
6 lag skal konkurrere i finalen
Konkurransen er en 2 stegs lagkonkurranse for to faglærte kokker på hvert lag, hvor hovedtrekkene i konkurransen følger de internasjonale Community Catering konkurransene.
Første steg er å sende inn kvalifiseringsoppgaven.
Kvalifiseringsoppgaven
Oppgaven skal bestå av 3 elementer:
- Møtebevertning
– En moderne, ernæringsmessig «feel-good» møtebeverting - Bowl
– Fokus på mindre protein, 80 % grønt og 20% protein (kjøtt eller fisk) - Hovedmåltid
– Fokus på mindre protein, 80% grønt/metningsgarnityr og 20% protein (kjøtt eller fisk)
Oppgave 2 og 3 skal få plass på et kantinebrett, og skal ikke overstige kr 72,00.
Meny med bilder av alle rettene, samt kalkylen og porsjonsberegning av oppgave 2 og 3, skal med i innsendingen av oppgaven.
Les alt om kvalifiseringsoppgaven, påmelding og tidsplan for konkurransedagen >>
Siste frist for innsending er 1. oktober 2024
Kvalifiseringsoppgaven vil bli vurdert av en erfaren, geografisk spredt, nøytral og anonym jury.
Finale på UMAMI Arena
Finalistene annonseres under TINE MATCUP semifinalene i uke 46 i 2024.
Seks lag går til finalen i NM Community Catering 18. mars 2025, som foregår under UMAMI Arena på NOVA Spektrum i Lillestrøm. Her skal finalelagene lage sine kvalifiseringsoppgaver i seks velutstyrte konkurransekjøkken levert av Electrolux Professional.