ÅPNINGSTIDER:  TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Pizza-Champion-Cup-Norge-2023

Ønsker du å kunne krone deg med tittelen Norges eller Nordens beste pizzabaker?

Da bør du melde deg på den populære Pizza Champion Cup 2025! Det skjer 18. mars under UMAMI Arena på NOVA Spektrum i Lillestrøm, så du har fortsatt tid til å forberede deg.

– Denne konkurransen er blitt så populær at den kan sammenlignes med kokkenes og restauranters Michelin stjerner, forteller grunnlegger og arrangør Mike Arvblom. – Hele mesterskapet er en stor happening, og vi ser med glede at også jentene nå kommer på banen, forteller han.

– Akkurat nå får du dessuten 25% Early Bird-rabatt på konkurranseavgiften – så meld deg på i dag og spar penger!

Pizza Champion Cup kom til Norge og UMAMI Arena for første gang i 2023. – En megasuksess og et fantastisk show, forteller Mike begeistret, og den aller beste arenaen vi har arrangert et pizzamesterskap noen gang! Vi hadde svært gode dommere, og alle involverte var strålende fornøyde. – Til og med TV2 kom for å dekke mesterskapet, og vi var på God Morgen Norge, legger han til.

Pizza-akrobatikk_Umami-arena-2023
Imponerende pizza-akrobatikk fikk folk til å stoppe opp rundt pizza-området.

Vis deg frem

I 2025 er altså Pizza Champion Cup tilbake på UMAMI Arena, og det blir både norsk og nordisk mesterskap denne gang. Her kan du som profesjonell pizzabaker virkelig få vist deg frem, og det på mat- og drikkebransjens største arena og møteplass. Det er stort, smiler Mike, som selv er verdensmester i pizza.

Ønsker du å en standplass i nærheten av pizzaområdet?

-Vi har et begrenset antall som kan delta, derfor kan det være smart å melde seg på så raskt som mulig. Da har du også god tid til å forberede deg, og husk å teste pizzaen på venner og kjente, eller gjestene dine, før du velger ut pizzaen du skal delta med i mesterskapet, råder arrangør og grunnlegger Mike Arvblom.

Benytt deg av EarlyBird-tilbudet – meld deg på i konkurransen nå>>

Flere nye konkurransekategorier i 2025

I Pizza Champion Cup får alle profesjonelle pizzabakere over 18 år muligheten til å konkurrere om å bli den beste pizzabakeren i flere ulike pizzakategorier, forteller Mike.

– Vi har satt opp noen nye kategorier for UMAMI Arena 2025 som skal inspirere til å bruke kreativiteten for å lage en smakfull og aromatisk god pizza:

  • Nordisk mester Gourmet pizza 2025
  • Nordisk mester Margarita pizza 2025
  • Årets pizzakokk i Norge NM 2025 (kun for pizzakokker bosatt i Norge)
  • The Best Of The Best Pizza Champion Chef 2025 (maks 3 deltakere)

Mer om konkurransekriterier og påmelding>>

Hvem blir dommere i 2025? Her er dommerpanelet fra 2023 samlet på konkurransearenaen. I midten foran ses den norske dommeren Sven Erik Renaa.

Norges beste pizzabaker

Pizzachef Francesco Solimeo ble hedret med tittelen Norges beste pizzabaker etter å ha vunnet hele Pizza Champion Cup under UMAMI Arena i 2023.

– Det var første gang jeg deltok i et pizzamesterskap, men smakene på vinnerpizzaen har jeg utviklet over flere år, forteller Francesco Solimeo. Det ga seier i kategorien Norges Beste Gourmetpizza og tredjeplass i klassen Norges beste Margherita, som også er hans favoritt typer pizza sammen med pizza In teglia.

Francesco_Solimeo_Umami-Arena
Francesco Solimeo kom øverst på pallen i 2023. Til høyre: Vinnerpizzaen med spennende topping.

Som vinner av «Norway’s Best Gourmet Pizza» fikk han også æren av å representere Norge i Pizza World Champion Cup i Parma i Italia!

– Det var helt spesielt og en stor opplevelse, forteller han begeistret. – I verdensmesterskapet var det jo over 1000 deltakere, så jeg er ganske stolt over å komme på 240. plass, smiler han.

Francesco Solimeo har mange års erfaring med pizzabaking og kursing, og har tatt med seg sine italienske tradisjoner fra Napoli. Til daglig driver han Vesuvio Café og Pizzeria i Oslo, sammen med sin samboer.

God markedsføring – også for restauranten

– Vi opplever stor pågang til restauranten og er ofte fullbooket, så nå planlegger vi å utvide, forteller Francesco. – Vi har sett på et større lokale som har plass til 60 gjester, og skal snart i gang med planlegging og arkitekter. Vi beholder nabolagsrestauranten på St. Hanshaugen for takeway, og kursvirksomheten skal vi fortsette med.

Francesco er godt fornøyd med deltakelsen i Pizza Champion Cup.

– Å få en pallplassering er god business både for pizzabakeren og restauranten, skal vi tro arrangøren Mike Arvblom. – Det gir både heder og ære, og ofte god mediedekning. Alle deltakere får dessuten både diplom og en positiv og personlig vurdering signert av dommerne, og som de kan henge på veggen, forteller han.

Norgesmesteren Francesco Solimeo, er enig: – Etter at jeg som nyslått norgesmester var med i en God Morgen Norge-sending, opplevde jeg til og med at folk kom til restauranten og ville ha bilde sammen med meg og pokalen, humrer Francesco.

Tenker du å delta i Pizza Champion Cup på UMAMI Arena i 2025?
-Ja, det skal du ikke se bort ifra, smiler den regjerende norgesmesteren.


Fakta om Pizza Champion Cup:
De svensk-italienske brødrene Mike og Dan Arvblom har arrangert Pizza Champion Cup i Sverige og Danmark gjennom flere år. I 2023 var første gang i Norge. Neste mesterskap i Norge er 18. mars 2025, under UMAMI Arena på NOVA Spektrum i Lillestrøm, – men først er det Sveriges tur nå i februar 2024.

Mike-Arvblom_Pizza-Champion-Cup
Arrangøren av Pizza Champion Cup, Mike Arvblom, er selv er verdensmester i pizza og har erfaring som dommer i flere pizzamesterskap – blant annet verdensmesterskapet.

Under mesterskapet møtes pizzabakerne for å bygge nettverk og dele erfaringer, ferdigheter og kunnskap om pizza og pizzatrender. Målet er å løfte hele pizzaindustrien og skape et fellesskap for pizzabakere og pizzaelskere på tvers av landegrensene, ifølge arrangøren Mike Arvblom, som selv er verdensmester i pizza og dommer i Pizza World Championships.

Sissel Marie A. Orset

Sissel er vår salgssjef og
har jobbet for NOVA Spektrum siden 2017.

Hun har mer enn 15 års erfaring fra dagligvarebransjen og
har en genuin interesse for mat – og drikkebransjen. 

Ønsker du å bli utstiller
på UMAMI Arena 2025?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.