ÅPNINGSTIDER ALLE DAGER: 10-18   (BAREN 11-18)

Programkomite-UMAMI-Baerekraftkonferanse

Hvordan kan vi sammen utvikle et bærekraftig matsystem?

UMAMI Arena inviterer til konferansen Bærekraft i det norske matsystemet. Konferansen samler ledere, eksperter og politikere til felles dialog om hvordan man kan lykkes med gode og robuste forbedringer på bærekraftsområdet innenfor mat og drikke.

UMAMI Arena arrangeres på NOVA Spektrum i tidsrommet 18.- 20. mars 2025. Her samles hele bredden av den norske mat- og drikkebransjen til tre fulle dager med handel, inspirasjon og kunnskapsdeling.

Trigge interesse og viser vei

Nå røper direktør for UMAMI Arena Torill Engelberg at de også er i sluttspurten på planleggingen av konferansen Bærekraft i det norske matsystemet, som arrangeres torsdag 20. mars 2025. Konferansen retter seg mot ledere, mellomledere og spesialister i hele bredden av mat- og drikkebransjen, og er også relevant for politikere og andre samfunnsaktører som er opptatt av temaet.

– I samarbeid med programkomiteen bestående av Ola Hedstein, grunnlegger og partner i rådgivningsselskapet Rethink Food, Bjørn Kjærand Haugland, administrerende direktør i Skift – Næringslivets klimaledere, og Anne Marie Schrøder, kommunikasjonssjef i Matvett, inviterer vi til en konferanse der hensikten er å inspirere og vise vei i den store omstillingsprosessen som mat- og drikkebransjen står midt oppe i. Vi er også opptatt av å løfte frem at det allerede tas mange gode initiativ for å lykkes med et bærekraftig matsystem. Flere av disse initiativene er innenfor områdene for forskning, innovasjon, og bruk av ny teknologi, og gjennom ulike partnerskap og samarbeid, forteller Engelberg.

Torill-Engelberg-Umami-Arena-Nova-Spektrum
Vi vil sette søkelyset på mat som katalysator til samfunnsendring, teknologi som en løsning, og historien som kobler alle som jobber med mat og drikke til fremtidens changemakers, forteller Torill Engelberg, direktør for UMAMI Arena.

Hvordan kan vi møte fremtidens krav og forventninger, og hvordan lykkes?

Vi står overfor en avgjørende tid der det norske matsystemet må tilpasse seg en bærekraftig fremtid. Hvordan kan vi bygge et robust, ansvarlig og miljøvennlig matsystem, som møter fremtidens behov? På scenen har vi invitert eksperter som vil belyse hvordan vi kan produsere mat på en måte som verner om våre naturressurser, samtidig som vi sikrer nok mat til en økende befolkning. Vi ser på løsninger som styrker lokal matproduksjon, reduserer matsvinn, og som skaper innovasjoner som bidrar til en enda sunnere og mer bærekraftig matkjede. Konferansen vil også legge vekt på hvordan samarbeid mellom ulike aktører i matverdikjeden kan bidra til et matsystem som er godt rustet for fremtiden.
Programkomiteen bak konferansen Bærekraft i det norske matsystemet har gjennom sitt arbeid stilt seg spørsmålet om hva som skal til for at en av Norges største og viktigste fastlandsnæringer kan lykkes best mulig i møte med fremtidens krav og forventninger på bærekraftområdet. Dette gjenspeiles også i programmet for konferansen.

Programmet består av både foredrag og samtaler, og allerede nå er flere kjente profiler på plass. Vi kan nevne Hilde Talseth, administrerende direktør i Norsk Kylling, Eivind Haalien, som er ansvarlig for lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen, og Anja Løkken Stokke, som leder digitalisering i Klosser Innovasjon.

– Konferansen inngår som en viktig del av det samlede faglige programmet på UMAMI Arena 2025, med mål om å gjøre neste års store møteplass for mat- og drikkebransjen aktuell og relevant for alle som jobber med mat og drikke. Vi sees i mars, avslutter Torill Engelberg.

Les mer om programmet for konferansen Bærekraft i det norske matsystemet

Se hele programmet for UMAMI Arena 2025

Gå ikke glipp av den største arenaen
for alle som jobber med mat og drikke!

UMAMI Arena finner sted på NOVA Spektrum 18. – 20. mars.