ÅPNINGSTIDER: 10-18   (BAREN 11-18)

Konkurransedommere-Umamiarena

Hvem vant mesterskapene under UMAMI Arena?

Under UMAMI Arena ble det avholdt et stort antall nasjonale og nordiske mesterskap. Her ble det presentert og servert de mest kreative og smakfulle matkunstverk, laget med håndverk og råvarer i særklasse av ambisiøse kokker, konditorer, baristaer og sushi-eksperter.

Dette er vinnerne og pallplasseringene for konkurransene:

Xiao Juan Peng ble «Årets konditor»

Xiao Juan Peng fra Baker Hansen vant NM i konditorkunst 2025. Foto: Morten Holt
  1. Xiao Peng fra Baker Hansen
  2. Victoria Gravdal fra Sola Strand Hotel
  3. Daniel Bauer fra Lily Country Club

Xiao Juan Peng fikk også prisen for beste kake og beste «showpiece», mens Victoria Gravdal fikk prisen for beste konfekt. Alle holdt et godt faglig nivå og alle har jobbet hardt. Det ble veldig jevnt, så det ble en spennende konkurranse.
NM i Konditorkunst arrangeres av Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF)

Les mer om Årets konditor i Horecanytt

Stavanger-lag til topps i NM Community Catering

Kim Iamram (til høyre) og Torbjørn Gundersen fra Compass-Group Kanalpiren og Compass-Group Verven 4 i Stavanger ble norgesmestere i Community Catering 2025. Foto: Morten Holt
  1. Kim Iamram og Torbjørn Gundersen, fra Compass-Group Kanalpiren & Compass-Group Verven 4 i Stavanger
  2. Joakim Friis og Håkon Holmlund fra Sykehuskokkene, Universitetssykehuset Nord -Norge, Tromsø
  3. Mathieu Soulergues og Darius Griscenka fra ISS Facility Service ISS Mills og ISS Oslo

Totalt seks lag med totalt 12 kokker deltok. Lagene representerte et tydelig tverrsnitt av begrepet Community Caterings fire hovedområder i daglig drift: Personalrestaurant, kantine, institusjon og catering.
Konkurransen arrangeres av Norske Kokkers Landsforening (NKL).

Til topps i Årets Grønne Kokk

Aleksander Næss Strand fra Arakataka (til venstre) og Felix Dalen fra Vaaghals vant tittelen Årets grønne kokk 2025. Foto: Morten Holt.

Årets grønne kokk skal inspirere til å spise mer frukt og grønt ved å bidra til å spre nye, spennende og fargerike gode ideer, matinspirasjon, kunnskap og begeistring til kokker, grøntbransjen, matentusiaster, forbrukere og media. Dette er de tre lagene som fikk pallplassering.

  1. Aleksander Næss Strand fra Arakataka og Felix Dalen fra Vaaghals
  2. Sunniva Aas Mathisen og Jakub Sniegocki (begge Vaaghals)
  3. Mats Eriksen fra Michaels og Kevin Wollik fra Prinsen

Eriksen og Wollik fikk i tillegg Kutt Matsvinn-prisen, der juryen ser på hvilket lag som utnyttet råvarene på best mulig måte.

Det er Opplysningskontoret for frukt og grønt og Norske Kokkers Landsforening som arrangerer Årets grønne kokk.

Les mer om Årets grønne kokk i Horecanytt

Nordens beste sushikokk

Mikhail Khan vant Nordic Sushi Cup, og er dermed Nordens best sushikokk. Her flankert av Vladimir Pak (til venstre) og hoveddommer Mr. Gentaro Yamazaki. Foto: Morten Holt

Mikhail Khan vant Nordic Sushi Cup og er dermed Nordens beste sushikokk.
Etter to intense dager med konkurranse og storslåtte sushi-prestasjoner, kunne vinnerne av Nordic Sushi Cup 2025 endelig kåres. Den prestisjetunge konkurransen har satt en ny standard for kvalitet og profesjonalitet innen nordisk sushi.

  1. Mikhail Khan (Frilanser)
  2. Govinda Thapa (Alex Sushi)
  3. Valentin Bogaiciuc (Izakaya by Vladimir Pak)

Nordic Sushi Cup arrangeres av Vladimir Pak i samarbeid med Glenne Events.

Les mer om Nordic Sushi Cup i Horecanytt

Både norsk og nordisk Pizza Champion Cup

Vinnere, dommere, og en fornøyd arrangør Mike Arvblom (nederst til høyre). Foto: Pizza Champion Cup

Det ble konkurrert i 6 kategorier, og her ble det servert mye god pizza!

NORDIC BEST GOURMET PIZZA:

  1. Wally Munteanu
  2. Francesco Solimeo
  3. Imre Csanyi

NORDIC BEST MARGHERITA PIZZA:

  1. Daniele Lucisano
  2. Haakon Galaasen
  3. Antonio Guarniera

NORWAY’S BEST PIZZA CHEF OF THE YEAR 2025:

  1. Antonio Guarniera
  2. Martin Schiller Tønnessen
  3. Shajan Ghanfili

PAN PIZZA BY ORKLA FOODS:

  1. Shajan Ghanfili
  2. Michael Mercurio
  3. Sigrid Lindheim

BEST OF THE BEST PIZZA CHAMPION CHEF 2025 MICHELIN CLASS PIZZA:

  1. Francesco Solimeo
  2. Alekszander Ivanov
  3. Behnam Tehrani

BEST OF THE BEST ELITE CHAMPIONS:

  1. Michael Mercurio
  2. Simone Pizzuto
  3. Dave Sommers

Franscesco Solimeo, som vant Pizza Champion Cup Norway 2023 under forrige UMAMI Arena, ble i år hedret med tittelen BEST OF THE BEST PIZZA CHAMPION CHEF 2025 MICHELIN CLASS PIZZA for sin innsats, og kom i tillegg på andreplass i kategorien Nordic Best Gourmet Pizza.

Dette er vinnerne i NM i Kaffekunst 2025

Andreas Harestad (fra venstre), Erlend Wessel-Berg, Damian Bialek og Simo Kristidhi vant de forskjellige NM-konkurransene. De utgjør dermed det nye norske kaffelandslaget. Foto: Norsk Kaffeinformasjon

Resultater Barista finale

  1. Erlend Wessel-Berg, Sellanraa Bok og Bar
  2. Eirik Pedersen, Kaffemisjonen
  3. Iver Oknes, Kaffeforeninga

Resultater Brewers finale

  1. Andreas Harestad, Drøsen Kaffibar og Micro.Kaffi
  2. Aurora Børnes, Hedmarktoppen FHS
  3. Ole Kristian Bøen

Resultater Roasting finale

  1. Simo Kristidhi, Solberg & Hansen
  2. Nadia Durdova, Pals Kaffe
  3. Ludvik Bonna Hopstock, Fuglen Coffee Roasters

Resultater Cup Tasting finale

  1. Damian Bialek, Tim Wendelboe
  2. Rakel Pettersen, Pust Kaffebar
  3. Trude Skjold Løken, Kaffa

Les mer om NM i Kaffekunst i Horecanytt

Coffee in Good Spirits

På UMAMI Arena ble det også arrangert NM i Coffee in Good Spirits i samarbeid med Norsk Bartenderforening. Her var det Aron Grønås som vant.

  1. Aron Grønås
  2. Ole Øystein Reinholdsen
  3. August Rosenlund Kvam

Bartender of the Year 2025

Vetle Skarvang (til venstre) ble Bartender of the Year 2025. Stian Heger (under til venstre) kom på andre plass, mens Karl Rasmussen (nederst til høyre) kom på tredje plass og ble også vinner av Teknisk Pris. Nils Anders Sandvik (øverst til høyre) ble vinner av Mystery Box. Foto: Norsk Bartenderforening

  1. Vetle Skarvang – Barevents AS
  2. Stian Heger – Kokkekollektivet Halden og The Drunken Chefs
  3. Karl Rasmussen – Color Line, Color Magic – Manhattan Bar

Vinner Teknisk Pris:
Karl Rasmussen – Color Line, Color Magic – Manhattan Bar

Vinner Mystery Box:
Nils Anders Sandvik – Lille Strøm Bar

Vinner Norgesmesterskap i Brennevin Blindsmaking:
August Rosenlund Kvam – Grotto – Oslo


Kilde: bla. Horecanytt, som er UMAMI Arena mediepartner.

Sissel Marie A. Orset

Sissel er vår salgssjef og
har jobbet for NOVA Spektrum siden 2017.

Hun har mer enn 15 års erfaring fra dagligvarebransjen og
har en genuin interesse for mat – og drikkebransjen. 

Ønsker du å bli utstiller
på UMAMI Arena 2027?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.