Under UMAMI Arena ble det avholdt et stort antall nasjonale og nordiske mesterskap. Her ble det presentert og servert de mest kreative og smakfulle matkunstverk, laget med håndverk og råvarer i særklasse av ambisiøse kokker, konditorer, baristaer og sushi-eksperter.
Dette er vinnerne og pallplasseringene for konkurransene:
Xiao Juan Peng ble «Årets konditor»

- Xiao Peng fra Baker Hansen
- Victoria Gravdal fra Sola Strand Hotel
- Daniel Bauer fra Lily Country Club
Xiao Juan Peng fikk også prisen for beste kake og beste «showpiece», mens Victoria Gravdal fikk prisen for beste konfekt. Alle holdt et godt faglig nivå og alle har jobbet hardt. Det ble veldig jevnt, så det ble en spennende konkurranse.
NM i Konditorkunst arrangeres av Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF)
Les mer om Årets konditor i Horecanytt
Stavanger-lag til topps i NM Community Catering

- Kim Iamram og Torbjørn Gundersen, fra Compass-Group Kanalpiren & Compass-Group Verven 4 i Stavanger
- Joakim Friis og Håkon Holmlund fra Sykehuskokkene, Universitetssykehuset Nord -Norge, Tromsø
- Mathieu Soulergues og Darius Griscenka fra ISS Facility Service ISS Mills og ISS Oslo
Totalt seks lag med totalt 12 kokker deltok. Lagene representerte et tydelig tverrsnitt av begrepet Community Caterings fire hovedområder i daglig drift: Personalrestaurant, kantine, institusjon og catering.
Konkurransen arrangeres av Norske Kokkers Landsforening (NKL).
Til topps i Årets Grønne Kokk

Årets grønne kokk skal inspirere til å spise mer frukt og grønt ved å bidra til å spre nye, spennende og fargerike gode ideer, matinspirasjon, kunnskap og begeistring til kokker, grøntbransjen, matentusiaster, forbrukere og media. Dette er de tre lagene som fikk pallplassering.
- Aleksander Næss Strand fra Arakataka og Felix Dalen fra Vaaghals
- Sunniva Aas Mathisen og Jakub Sniegocki (begge Vaaghals)
- Mats Eriksen fra Michaels og Kevin Wollik fra Prinsen
Eriksen og Wollik fikk i tillegg Kutt Matsvinn-prisen, der juryen ser på hvilket lag som utnyttet råvarene på best mulig måte.
Det er Opplysningskontoret for frukt og grønt og Norske Kokkers Landsforening som arrangerer Årets grønne kokk.
Les mer om Årets grønne kokk i Horecanytt
Nordens beste sushikokk

Mikhail Khan vant Nordic Sushi Cup og er dermed Nordens beste sushikokk.
Etter to intense dager med konkurranse og storslåtte sushi-prestasjoner, kunne vinnerne av Nordic Sushi Cup 2025 endelig kåres. Den prestisjetunge konkurransen har satt en ny standard for kvalitet og profesjonalitet innen nordisk sushi.
- Mikhail Khan (Frilanser)
- Govinda Thapa (Alex Sushi)
- Valentin Bogaiciuc (Izakaya by Vladimir Pak)
Nordic Sushi Cup arrangeres av Vladimir Pak i samarbeid med Glenne Events.
Les mer om Nordic Sushi Cup i Horecanytt
Både norsk og nordisk Pizza Champion Cup

Det ble konkurrert i 6 kategorier, og her ble det servert mye god pizza!
NORDIC BEST GOURMET PIZZA:
- Wally Munteanu
- Francesco Solimeo
- Imre Csanyi
NORDIC BEST MARGHERITA PIZZA:
- Daniele Lucisano
- Haakon Galaasen
- Antonio Guarniera
NORWAY’S BEST PIZZA CHEF OF THE YEAR 2025:
- Antonio Guarniera
- Martin Schiller Tønnessen
- Shajan Ghanfili
PAN PIZZA BY ORKLA FOODS:
- Shajan Ghanfili
- Michael Mercurio
- Sigrid Lindheim
BEST OF THE BEST PIZZA CHAMPION CHEF 2025 MICHELIN CLASS PIZZA:
- Francesco Solimeo
- Alekszander Ivanov
- Behnam Tehrani
BEST OF THE BEST ELITE CHAMPIONS:
- Michael Mercurio
- Simone Pizzuto
- Dave Sommers
Franscesco Solimeo, som vant Pizza Champion Cup Norway 2023 under forrige UMAMI Arena, ble i år hedret med tittelen BEST OF THE BEST PIZZA CHAMPION CHEF 2025 MICHELIN CLASS PIZZA for sin innsats, og kom i tillegg på andreplass i kategorien Nordic Best Gourmet Pizza.
Dette er vinnerne i NM i Kaffekunst 2025

Resultater Barista finale
- Erlend Wessel-Berg, Sellanraa Bok og Bar
- Eirik Pedersen, Kaffemisjonen
- Iver Oknes, Kaffeforeninga
Resultater Brewers finale
- Andreas Harestad, Drøsen Kaffibar og Micro.Kaffi
- Aurora Børnes, Hedmarktoppen FHS
- Ole Kristian Bøen
Resultater Roasting finale
- Simo Kristidhi, Solberg & Hansen
- Nadia Durdova, Pals Kaffe
- Ludvik Bonna Hopstock, Fuglen Coffee Roasters
Resultater Cup Tasting finale
- Damian Bialek, Tim Wendelboe
- Rakel Pettersen, Pust Kaffebar
- Trude Skjold Løken, Kaffa
Les mer om NM i Kaffekunst i Horecanytt
Coffee in Good Spirits
På UMAMI Arena ble det også arrangert NM i Coffee in Good Spirits i samarbeid med Norsk Bartenderforening. Her var det Aron Grønås som vant.
- Aron Grønås
- Ole Øystein Reinholdsen
- August Rosenlund Kvam
Bartender of the Year 2025

- Vetle Skarvang – Barevents AS
- Stian Heger – Kokkekollektivet Halden og The Drunken Chefs
- Karl Rasmussen – Color Line, Color Magic – Manhattan Bar
Vinner Teknisk Pris:
Karl Rasmussen – Color Line, Color Magic – Manhattan Bar
Vinner Mystery Box:
Nils Anders Sandvik – Lille Strøm Bar
Vinner Norgesmesterskap i Brennevin Blindsmaking:
August Rosenlund Kvam – Grotto – Oslo
Kilde: bla. Horecanytt, som er UMAMI Arena mediepartner.