ÅPNINGSTIDER:  TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Bredden og mangfoldet imponerte

På pulsen med Sandra Borch:
Tidligere landbruks- og matminister, Sandra Borch, var en aktiv bidragsyter under årets messe og sitter igjen med et godt inntrykk.

(Foto UMAMI Arena:) Hos REIN Helten på Vidda møtte hun John Anders Lifjell.

– Jeg var så heldig å få være med på åpningen av UMAMI Arena i februar. Det var en flott opplevelse. Bredden og mangfoldet imponerte, og utstillerne viste et stort engasjement for norsk mat og drikke, sa Sandra Borch i etterkant av messen.

Borch var tydelig imponert over norske lokalmatprodusenter under årets UMAMI Arena. Her slår hun av en prat med to generasjoner Hommelstad Kolstad på standen til Hommelstad gård. Foto: Stiftelsen Norsk Mat

– Produksjon og foredling av norske landbruksvarer med høy kvalitet er viktigere enn noen gang. Vi trenger derfor en møteplass som UMAMI der folk som jobber med mat og drikke kan få faglig påfyll og inspirasjon. Jeg vil oppfordre alle som har mulighet til å besøke UMAMI Arena i 2025, sa Sandra Borch i etterkant av messen.

Den tidligere Landbruks- og matministeren delte også ut flere priser, blant andre Horecabransjens Ærespris.

Her er det Stiftelsen Norsk Mat sitt Spesialitet-merke som skal deles ut av Sandra Borch, sammen med Nina Sundqvist i Stiftelsen. Prisen gikk til spekeskinka Hommelstad 523 fra Hommelstad Gård (Foto: Stiftelsen Norsk Mat )

Vil styrke norsk matproduksjon

Ny statsråd, Geir Pollestad, ble utnevnt til ny landbruks- og matminister den 4. august 2023. Han uttalte under Arendalsuka nylig at han skal bli en statsråd for som er opptatt av å forvalte og fornye.

– Jeg vil styrke norsk matproduksjon og gjøre det norske landbruket viktigere. Norsk matproduksjon skal ta sin plass i beredskapen, sjølforsyningen, næringspolitikken og miljøpolitikken, uttaler den nye landbruks- og matministeren, Geir Pollestad, i en pressemelding fra regjeringen. Foto: Stortinget

Her møter man sine viktigste kunder og forretningsforbindelser

Direktør for UMAMI Arena, Torill Engelberg, ser frem til et godt samarbeid med den nye landbruks- og matministeren. Hun er også glad for at den ferske statsråden er tydelig på viktige målsettinger knyttet til norsk matproduksjon:

– Vi trenger en sterk verdikjede fra jord til bord med robuste leverandører og produsenter av norsk kvalitetsmat. UMAMI Arena spiller en viktig rolle når det gjelder å bevare og styrke næringens konkurransekraft gjennom å bringe sammen alle som jobber med mat og drikke på en felles arena. For mange norske leverandører og produsenter er arrangementet en av de viktigste kanalene for salg, markedsføring og relasjonsbygging. Det er man møter sine viktigste kunder, forretningsforbindelser og samarbeidspartnere, sier Engelberg.

Viktig med bred politisk forståelse

Engelberg forteller at de i disse dager sender den ferske statsråden invitasjon til UMAMI Arena 2025.

– UMAMI Arena gjør det mulig for landbruks- og matministeren å møte hele bredden av aktører innen mat og drikke på en og samme arena. Vi regner det derfor som sannsynlig at statsråden takker ja til invitasjonen, og allerede nå setter av tid til arrangementet 18.- 20. mars 2025. Har vi litt flaks, så tar han også med seg både statsministeren og næringsministeren. Vi trenger en bred politisk forståelse for hvor viktig mat- og drikkebransjene er for arbeidsplasser, verdiskaping og aktivitet over hele landet, avslutter Engelberg.

Sissel Marie A. Orset

Sissel er vår salgssjef og
har jobbet for NOVA Spektrum siden 2017.

Hun har mer enn 15 års erfaring fra dagligvarebransjen og
har en genuin interesse for mat – og drikkebransjen. 

Ønsker du å bli utstiller
på UMAMI Arena 2025?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.