ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Sandra-Borch-Minister-Foto-Torbjorn-Tandberg

Åpningskonferansen – toppmøte om norsk mat og drikke

Det er duket for «toppmøte» når UMAMI ARENA sparkes i gang med åpningskonferansen Kraften til å ta Norge videre. Hit kommer alle som har en viktig rolle innen norsk mat og drikke.

14. feb., 09:00 – 13:00 på UMAMI ARENA som holder til på NOVA Spektrum (tidl. Norges Varemesse) i Lillestrøm.

Her stiller Landbruks- og matministeren, toppledere fra noen av matbransjens mest profilerte selskaper, ansattorganisasjoner og NHO – alle med mål om å sette Kraften til å ta Norge videre skikkelig på dagsorden.

-Jeg tror det er viktig at bransjen får befolkningen til å bli mer nysgjerrig på hvordan maten og drikken vår havner på bordet, sier Eirik Bergesen som er en av de to konferansierene som skal lose oss gjennom dette «toppmøte».

Kjente fjes

Årets konferansierer er to svært kjente profiler, nemlig Eirik Bergesen som til daglig er å se som politisk kommentator i TV2 – og «kjendiskokk» Christer Rødseth som trolig ikke trenger nærmere presentasjon, men som skilter med gull i både EM, VM og OL innen kokkefag.

To konfransierer på åpningskonferansen til UMAMI
Eirik Bergesen og Christer Rødseth skal lede oss gjennom Åpningskonferansen.

Bergesen drar det hele i gang når han skal «grille» Landbruks- og matminister Sandra Borch om hennes arbeid for å løfte frem norsk mat og drikke

-Jeg intervjuet henne like etter at hun tiltrådte, da det meste fortsatt var bare gode intensjoner. Så jeg ser fram til å høre med henne hva hun er fornøyd med så langt og hva hun mener gjenstår, sier den erfarne kommentatoren.

Hva har du lyst til å få frem på scenen under åpningskonferansen?
-Jeg har lyst til å få fram at norsk mat og drikke ikke er noe vi kan ta for gitt. Det må en laginnsats til, med både bransjen, næringslivet, politikere og forbrukere, for å sikre at norske råvarer og tradisjoner blir ivaretatt. Det kommer ikke av seg selv, sier han.

Kjøp billett til UMAMI ARENA og Åpningskonferansen
PS. Du kan kjøpe billett til hele Åpningskonferansen inkl. lunsj, eller kun første del (uten  lunsj)

Bransjetopper på plass

Det er sentrale bransjetopper som møtes på scenen til ulike debatter og samtaler om de mest aktuelle temaene innen norsk mat og drikke, i dag og fremover. Her møtes konsernsjefene Runar Hollevik i NorgesGruppen, Morten Thorvaldsen i Thon Hotels og Anne Marie Panengstuen i Nortura i en samtale om hvordan ruste Norge for de store oppgavene som venter oss innenfor aktivt og bærekraftig nærings- og arbeidsliv. I tillegg har vi med to unge stemmer, nemlig Sivert Wahlgren Leirbakk, som er leder i Viken Unge Høyre, og Siriyaporn Rithisirikrerg som er faglært kokk, jobber på Thon Hotel Lofoten og er deltaker på De Norske Kokkelandslagene Community Catering.

Bransjepanel_collage
Tre sentrale bransjetopper møtes på scenen: Runar Hollevik fra Norgesgruppen, Anne Marie Panengstuen fra Nortura og Morten Thorvaldsen fra Thon Hotels.

Hva forventer du som konferansier av bransjen?
-Jeg ser fram til at bransjen skal vise både hvor høyt det kulinariske nivået er her til lands, men også at en er bevisste på hvordan en konkret skal gå fram for å sikre rammeverket for bransjens videre vekst, sier Eirik Bergesen.

-Som politisk kommentator, så vil jeg oppfordre bransjen, som jeg gjør til alle andre, å jobbe systematisk, målrettet og tålmodig over tid for å sikre sine interesser. I politikk er ingenting gitt en gang for alle, heller ikke saker med de beste intensjoner, slår han fast.

De unge stemmene: Sivert Wahlgren Leirbakk, leder i Viken Unge Høyre, og Siriyaporn Rithisirikrerg, faglært kokk på Thon Hotel Lofoten og deltaker på De Norske Kokkelandslagene Community Catering.

Bredde og tyngde

-Vi er så stolte over å ha fått til åpningskonferansen som et skikkelig bredt samarbeid, sier Torill Engelberg som er direktør for UMAMI ARENA. – Ni sentrale bransjeorganisasjoner står bak initiativet Landskonferansen for restaurant- og matfag – det gir oss en helt unik bredde og en tyngde.

-Vi opplever at UMAMI ARENA har truffet helt blink med sine overordnede tema for møteplassen: Kraften til å ta Norge videre. Derfor var dette en utrolig fin anledning for oss til å legge vårt arrangement hit hvor «alle» skal samles, sier Henrik Hamborg, som er politisk rådgiver for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.

Kjøp billett til UMAMI ARENA og Åpningskonferansen
PS. Du kan kjøpe billett til hele Åpningskonferansen inkl. lunsj, eller kun første del (uten  lunsj)

Arbeidskraft + Skaperkraft = Konkurransekraft

Dette er temaet når Anne Berit Aker Hansen, forbundsleder i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, Petter Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke og Gjøran Sæther, administrerende direktør i Fursetgruppen, skal diskutere hvordan vi skal og må tiltrekke oss flere ungdommer til mat- og måltidsbransjen.

Hansen-Saether-Brubakk-collage
Hvordan skal vi tiltrekke oss flere ungdommer til mat- og måltidsbransjen, spør vi Gjøran Sæther, adm. dir for Fursetgruppen, Anne Berit Aker Hansen, forbundsleder NNN, og Petter Brubakk, adm.dir i NHO Mat og drikke.

Deretter får vi et spennende innblikk i rekrutteringsutvalgets anbefalinger fra Merete Helland fra Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, Espen Lynghaug fra NHO Mat og Drikke og Henrik Hamborg i NHO Reiseliv.

Rekrutteringsutvalget_til UMAMI ARENA-collage
Rekrutteringsutvalget: (fra v.) Espen Lynghaug, NHO Mat og Drikke, Henrik Hamborg, NHO Reiseliv, og Merete Helland, NNN

Mer om UMAMI ARENA og Kraften til å ta Norge videre

Prisdryss

Åpningskonferansen er også scenen hvor den gjeve Horecabransjens Ærespris skal deles ut. Bak denne æresprisen står NHO Reiseliv, Norske Kokkers Landsforening og bransjemagasinet Horeca. Her er det knyttet stor spenning til hvem som blir årets prisvinner, en pris som tidligere kun er delt ut til Bent Stiansen, Arne Brimi og Jan E. Rivelsrud.

Landskonferansens kompetansepris skal også deles ut. Prisen skal stimulere til økt innsats, interesse og publisitet innen området opplæring og kompetanse. Det er bransjesamarbeidet Landskonferansen for restaurant- og matfag (LKRM) som står bak denne viktige kompetanseprisen.

-Vi håper og tror at åpningskonferansen Kraften til å ta Norge videre kan bidra til å løfte perspektivet innen norsk mat og drikke, og bli et skikkelig startskudd for en inspirerende uke på UMAMI ARENA, avslutter Torill Engelberg.

Kjøp billett til UMAMI ARENA og Åpningskonferansen

Kanskje disse også faller i smak?