ÅPNINGSTIDER ALLE DAGER: 10-18   (BAREN 11-18)

Arets-gronne-kokk

Dette er finalistene til Årets grønne kokk

Årets grønne kokk er en lagkonkurranse som setter fokus på de grønne råvarene, spesielt de norske, og inspirere til økt bruk av frukt og grønt. For mer grønt på tallerkenen er et viktig bidrag til å nå bærekraftmålene om mer plantekost. Her er kokkene som skal konkurrere om tittelen Årets grønne kokk den 19. mars på UMAMI Arena.

Kokkelagene skal servere en 3-retters meny til 12 personer. Rettene må kun bestå av varer fra den grønne sektoren og kan derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse. Egg og melkeprodukter kan inngå. Mer om oppgaven

Etter 5 timers konkurransetid skal alle lagene ha tilberedt og servert sine menyer.

Hvem av disse vil kunne smykke seg med tittelen Årets grønne kokk?

– Det vil avgjøres på UMAMI Arena 19. mars, på konkurransearenaen Mesterkjøkkenet, sier Torjus Lunder Bredvold i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Torjus er ansvarlig for gjennomføringen av Årets grønne kokk 2025. – Dette er fire rådyktige lag, så det blir en knallhard og verdig konkurranse:

Jakub Sniegocki og Sunniva Aas Mathisen
Jakub Sniegocki er 22 år, og kommer fra Drammen.
Sunniva Aas Mathisen er 25 år, og kommer fra Trondheim.
Begge jobber på Restaurant Vaaghals

Foto: Privat

Aleksander Næss Strand og Felix Dalen
Aleksander er 21 år, og jobber på Restaurant Arakataka.
Felix Dalen er 21 år jobber på Restaurant Vaaghals.
Felix og Aleksander kommer fra Drøbak.

Foto: C.KIRKEMO/Carl Evensen


Mats Eriksen Holmsen og Kevin Wollik
Mats er 20 år, jobber på Michaels i Oslo, og er fra Eidsvoll Verk
Kevin er 20 år, jobber på Prinsen i Oslo, og er fra Jessheim

Kristian Bergland Nilsen og Leonard Stefan Zoltan
Kristian er 25 år og Leonard er 31 år. Begge er fra Tromsø og jobber på La Famiglia, Nyt og Compagniet midt i sentrum i Tromsø.

Vi har kjent hverandre i 5 år og jobber utrolig godt sammen, forteller Kristian Bergland Nilsen og Leonard Stefan Zoltan. -Vi har begge to jobbet på prestisjefulle restauranter rundt om i verden, og Kristian har blant annet erfaring fra Le Gavroche i London, som da hadde to stjerner i Michelin-guiden. Foto: Privat

-Vi syns det er viktig å gi grønnsakene en hovedrolle i rettene vi serverer. Budskapet om et grønnere kosthold er viktig, både med tanke på å nå bærekraftmålene og fra et folkehelseperspektiv, sier Kristian Bergland Nilsen og Leonard Stefan Zoltan.

Se programmet for dagen


Fakta:
Årets grønne kokk arrangeres av Opplysningskontoret for frukt og grønt og Norske Kokkers Landsforening Oslo. Det blir den tiende gang denne fargerike kokkelag-konkurransen går av stabelen 19 mars 2025. Konkurransen skal bidra til å spre nye, spennende og fargerike gode ideer, matinspirasjon, kunnskap og begeistring til kokker, grøntbransjen, matentusiaster, forbrukere og media.
Samarbeidspartnere er BAMA Storkjøkken, Engrosfrukt AS, Odd Langdalen frukt og grønt, ASKO Servering, Sportex og UMAMI Arena.

Gå ikke glipp av den største arenaen
for alle som jobber med mat og drikke!

UMAMI Arena finner sted på NOVA Spektrum 18. – 20. mars.