Horecabransjens Ærespris er bransjens høyeste utmerkelse. Har du en kandidat til prisen? Prisen skal deles ut under UMAMI Arena i mars 2025.
Den avdøde hotellmannen Jan E Rivelsrud (2014), kokkene Arne Brimi (2017) og Bent Stiansen (2020), og Thon Hotels-leder Morten Thorvaldsen (2023) er tildelt prisen de siste fire gangene.
Les saken om Morten Thorvaldsen her
Hvem får horecabransjens høyeste utmerkelse i 2025?
Hvis du har en kandidat, kan du sende en epost med begrunnelse til morten@askmedia.no.
Det er viktig å ta statuttene for prisen med i beregningen (se nederst i saken).
Fristen for å nominere kandidater er 15. januar 2025.
Prisen deles ut under UMAMI Arena i mars 2025.
Dette er Horecabransjens Ærespris
Horecabransjens Ærespris er instituert av NHO Reiseliv og magasinet Horeca . 1. oktober 2021 ble ble også NKL (Norske Kokkers Landsforening) med som eiere av prisen. Horecabransjens Ærespris er delt ut fire ganger tidligere.
Gjennom mange år delte NHO Reiseliv og Horeca ut prisene «Årets restauratør» og «Årets hotelleder». Fra og med 2014 ble de to prisene slått sammen til én pris; Horecabransjens Ærespris.
I 2023 kom det inn nærmere 25 nominasjoner.
Prisens statutter
- Horecabransjens Ærespris er instituert som bransjens høyeste utmerkelse, og tildeles etter beslutning i en faglig sterk og uavhengig jury.
- Kandidatene skal ikke bare veies for fortjenstfull innsats siste år eller siste to–tre år, men for hva de har utrettet over tid, gjerne livsverk som står – og står seg.
- Prisen gis til en person som i tillegg til å ha vært markant i bransjen i en årrekke, også har vært en forbilledlig arbeidsgiver med tanke på etisk standard, kvaliteten på HRM (særlig bredt på rekruttering ved lærlinger), og med gode/tilfredsstillende økonomiske resultater over tid. Vinneren bør ha stått for nyskapning, forankret i norsk virkelighet.
- Prisen deles ut i forbindelse med UMAMI Arena (tidligere Smak) på Nova Spektrum.
Kilde: Horecanytt. Fotos: Morten Holt