Etter den store suksessen i 2025, gjør Bartender of the Year comeback på UMAMI Arena i 2027. Den prestisjetunge konkurransen vender dermed tilbake til scenen hvor landets beste bartendere skal kjempe om tittelen Norges beste bartender.
– Vi er veldig glade for at Norsk Bartender Forening ønsker å komme tilbake til oss, sier Torill Engelberg, direktør for UMAMI Arena i NOVA Spektrum.
– Konkurranser og mesterskap er en viktig del av vår identitet som inspirasjons- og læringsarena, sier Engelberg. – Flere kokkekonkurranser er allerede bekreftet for 2027, men det er også viktig å løfte frem drikkefaget. Mat- og drikkekonkurranser er en drivkraft i serveringsbransjen – en arena der kreativitet, lidenskap og fagkunnskap møtes. Her settes nye standarder, talenter får skinne, og bransjen får inspirasjon til å strekke seg enda litt lenger. Konkurransene skaper et pulserende og nyskapende miljø der både mennesker og bedrifter får muligheten til å vokse, utvikle seg og løfte hele mat- og drikkekulturen til nye høyder.
– Vi skal vise frem det beste – håndverket, kreativiteten, fagkunnskapen og de gode smakene på UMAMI Arena i 2027, lover Engelberg,

Det offisielle NM for bartendere
Bartender of the Year er det offisielle Norgesmesterskapet for bartendere, og vinneren får den ærefulle tittelen Norges beste bartender. I tillegg får vedkommende representere Norge i det europeiske og verdensomspennende mesterskapet i regi av IBA – International Bartender Association.
Deltakerne kvalifiserer seg gjennom et innsendt bidrag i forkant. Hvert år får konkurransen et nytt tema – i 2025 var temaet umami.

Bartender of the Year 2027 vil foregå på scenen i hallen for sider, øl, vin og brennevin.
. . . 
Norsk Bartender Forening (NBF) ble etablert i 1995 som en uavhengig fagforening for bartendere og serveringspersonell i Norge. Foreningen jobber for å fremme yrkesstolthet, kompetanse og fellesskap, og er tilknyttet den internasjonale paraplyorganisasjonen IBA (International Bartenders Association). NBF tilbyr kurs, faglig utvikling og nettverk for sine medlemmer, og spiller en sentral rolle i utviklingen av norsk barkultur.
Foto øverst: Steinar Jensen, President i Norsk Bartender Forening. Foto: Thomas Patrick Christensen.
 
				 
															 
															


