En av Norges mest prestisjefylte kokkekonkurranser kommer til UMAMI Arena 2027. Årets grønne kokk er tilbake for å inspirere og utfordre alle Norges kokker.
Årets grønne kokk er et høydepunkt for alle som brenner for grønnere mat, bærekraft, og nye spennende smaker. Her møtes noen av landets dyktigste kokker for å tilberede kreative, fargerike og velsmakende 3-retters menyer med grønnsaker og frukt i sentrum.
– Årets Grønne Kokk skal inspirere kokker til å utforske frukt og grønnsakers fulle potensial og bidra til bærekraftige matvalg. Med et førsteklasses kjøkken og noen av landets beste kokker på plass, er dette en perfekt arena for å vise frem fremtidens grønne gastronomi og inspirere hele bransjen, sier Guttorm Rebnes, direktør i OFG.

Norsk matkunst på høyt nivå
– Under Årets grønne kokk 2025 fikk vi se nye ideer og teknikker vi ikke hadde sett før, uttalte hoveddommer Kjetil Gundersen i oppsummeringen av konkurransen. Denne nyskapningen er nettopp kjernen i konkurransen.
Det var Aleksander Næss Strand, Arakataka, og Felix Dalen, Vaaghals (bildet øverst, foto: Morten Holt), som tok seieren hjem. Menyen imponerte både dommere og publikum.
Vinnermenyen i Årets grønne kokk 2025:



Fredagssnack – hodekål, beter & løk
Sellerivaffel med løkglace, tørket bete med solbærglace, puffet byggryn og eggekrem, hodekål dipp
Hovedrett – kålrot, mandelpotet & brokkoli
Kålrot med steinsopp, aquevit og tagetes, sprø potet med aligott og confitert potet, brokkoli med grønn chili, steinsopp saus med vin jaune og brunet smør.
Dessert – pastinakk, pære & friske urter
Rømmemousse med pære og amaretto, mandel financier med lune krydder og kokt pære, pære patefruit og creme anglaise med rom, kjørvelmarinert pære med kremost og vanilje, pastinakk og lime gelato
Inspirerende og profesjonelle rammer
Under UMAMI Arena møtes kokker, produsenter og fagfolk for å se hvordan fremtidens kjøkken formes i praksis. Konkurransene tilfører både faglig tyngde og kreativ energi, og vi er stolte over å være arenaen der bransjefolk og spesialister får oppleve dette på nært hold, sier Torill Engelberg, direktør for UMAMI Arena.

Årets grønne kokk arrangeres nå for 11. gang, og har blitt en solid tradisjon hos oss, forteller Torill. – I Mesterkjøkkenet på UMAMI Arena vil kokkene møte et profesjonelt konkurransekjøkken levert av Electrolux Professional – vår kjøkkenpartner som i en årrekke har vært med på å skape inspirerende og profesjonelle rammer for kokkekunst på høyeste nivå.
Så sett av onsdag 17. februar 2027 allerede nå – og gled deg til å oppleve Årets grønne kokk «live» under UMAMI Arena, oppfordrer Torill.