ÅPNINGSTIDER:  TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Til topps i Jeunes Chefs Rôtisseurs og Jeunes Sommeliers

Onsdag 15. februar ble Simen Johansen nummer tre i Årets grønne kokk. Fredag 17. februar vant Vaaghals-kokken Jeunes Chef Rôtisseurs, en konkurranse for kokker under 27 år, på UMAMI ARENA. Magne Andreas Gaut fra Le Bistro vant Jeunes Sommeliers.

De tre beste i Jeunes Chef Rôtisseurs. Fra venstre Ibrahim Aljabouri (sølv), Simen Johansen (gull) og Sunniva Aas Mathisen (bronse). Foto: Morten Holt.

I kokkeklassen ble Ibrahim Aljabouri fra To Rom og Kjøkken i Trondheim nummer to, mens Sunniva Aas Mathisen fra Bula Bistro, også i Trondheim, ble nummer tre.

Vinneren Simen Johansen i konkurranseboksen. Foto: Morten Holt

Se alle deltakerne som var med i konkurransen lengre ned i saken.

I sommelierklassen ble Magnus Thomassen fra Code i Oslo nummer to, mens Marco Antonio Bøe fra tango i Stavanger ble nummer tre.

Vinnerne til Istanbul til høsten

Simen Johansen har hentet to medaljer under Umami Arena i Nova Spektrum. Onsdag ble han nummer tre i Årets grønne kokk. Fredag vant han Jeunes Chef Rôtisseurs. Foto: Morten Holt


Jeunes Chef Rôtisseurs (kokker under 27 år) og Jeunes Sommeliers (vinkelnere under 27 år) ble arrangert i mesterkjøkkenet i Nova Spektrum.

Vinnerne kvalifiserer seg som Norges representanter til det internasjonale mesterskapet som i 2023 arrangeres i Istanbul til høsten Der har de mye å forsvare, etter sterke norske prestasjoner de siste årene.

Mye å forsvare

Norske kokker har faktisk vunnet den internasjonale finalen en rekke ganger:

Ibrahim Aljabouri fra To Rom og Kjøkken i Trondheim nummer to i Jeunes Chef Rôtisseurs. Foto: Morten Holt


Finalen i Jeunes Chefs Rôtisseurs i Mexico City i 2022 ble vunnet av Tonje Svee (21) fra To Rom og Kjøkken i Trondheim. Nikolai Haram Svorte (25) fra Speilsalen på Britannia Hotel vant den internasjonale finalen for Jeunes Sommeliers i 2021.

Emil Lundemo Bakken (24) fra Scandic Nidelven i Trondheim vant den internasjonale Jeunes Chefs-konkurransen 2020, og Sindre Fagermo Hjelmseth fra To Rom og Kjøkken vant i 2021.

– Det er veldig moro at våre norske deltakere har levert så flotte resultater. Dette betyr mye for faget vårt, sier Thore Sande, som er styreleder i den norske organisasjonen.

Styrke rekrutteringen

De tre beste i sommelier-klassen. Fra venstre Magnus Thomassen, Magne Andreas Gaut og Marco Antonio Bøe. Foto: Morten Holt.


– Et av Chaîne des Rotîsseurs sine formål er å styrke rekrutteringen av kokker og servitører/sommelierer, og bidra til faglig utvikling av unge kokker og servitører, samt å fremme norsk mat og kortreist mat, sier Sande.

Sande legger til at dette ikke er en lærlingekonkurranse, men en konkurranse for unge talenter som allerede er aktive i yrket.

Deltakerne i Jeunes Chef Rôtisseurs 2023

Sunniva Aas Mathisen fra Bula Bistro ble nummer tre i Jeunes Chef Rôtisseurs 2023. Foto: Morten Holt

Dette var deltakerne i Jeunes Chef Rôtisseurs 2023 på UMAMI ARENA:

  • Chul Aron Fjellstad, Britannia Hotel, Trondheim
  • Henry Helgesen, Ostehuset Øst, Stavanger
  • Simen Johansen, Vaaghals, Oslo (gull)
  • Sunniva Aas Mathisen, Bula Bistro, Trondheim (bronse)
  • Ibrahim Aljabouri, To Rom og Kjøkken, Trondheim (sølv)
  • Fredrik Lie-Nielsen, Bekkjarvik Gjestgiveri

Kilde: Horecanytt

Sissel Marie A. Orset

Sissel er vår salgssjef og
har jobbet for NOVA Spektrum siden 2017.

Hun har mer enn 15 års erfaring fra dagligvarebransjen og
har en genuin interesse for mat – og drikkebransjen. 

Ønsker du å bli utstiller
på UMAMI Arena 2025?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.