ÅPNINGSTIDER:  TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Staffan-Haglund-Haglund-Industro

Økende interesse fra svenske aktører

Haglund Industri er en av flere svenske aktører som skal være med som utstiller for første gang. – Vi ser en økende interesse fra leverandører som vil inn på det norske markedet, forteller Torill Engelberg, direktør i UMAMI Arena.

Haglund Industri AB har i over 150 år spesialisert seg på interiør- og kjøleløsninger mot restauranter, kafeer, kiosker, bensinstasjoner og storkjøkken i Norden. Vi har tatt en prat med Staffan Haglund, som er administrerende direktør i Haglund Industri. Han er klar på hvorfor de vil inn på det norske markedet.

– Vi har spesialisert oss på utvikling og produksjon av alle typer kjøleløsninger i eget produksjonslokale litt øst for Gøteborg. Det er dels produkter til storkjøkken generelt, men vi produserer også kundetilpassede løsninger der design er viktig for kundene, sier han.

Miljø og holdbarhet i fokus

– Energisparing, miljøvennlige produkter og holdbarhet er noe vi har hatt stort fokus på de siste årene, og det ser vi at våre kunder setter stor pris på, forteller Staffan Haglund.

Vinkjølere levert av Haglund Industri på stjernekokken Tommy Myllymäkis (to-stjerners) Michelin restaurant AIRA på Biskopsudden i Stockholm. Foto: Lasse Olsson

– UMAMI er en velrenommert messe som hele bransjen snakker om, også utover Norges grenser. Derfor har vi valgt å booke plass denne gang. For oss er det viktig å være til stede der ting skjer. Per dag har vi vært markedsleder i Sverige i mange år, nå ser vi et stort potensial i Norge. Vi tror at våre produkter vil treffe veldig godt i det norske markedet, spesielt nå som man er opptatt av dette med energieffektivisering.

Søker gode samarbeidspartnere

Staffan gleder seg til å presentere selskapets produkter i Norge, og ønsker å skape gode relasjoner til langvarige samarbeidspartnere.

– Vi er en solid familiebedrift som ble grunnlagt i 1865 av min farfars, farfar, og vi har produsert kjøleprodukter i over 70 år i vår egen fabrikk. I tillegg til å være markedsleder i Sverige, er vi også en av de største produsenter av kjøleprodukter i hele Norden. Det vil vi gjerne få med når vi deltar som utstiller.

– Vi kommer ikke til å få plass til hele vårt sortiment, men vi kommer til å vise frem en stor del. Man får gå for det man er best på, og vi er best på alt innen kjøleløsninger.

Staffan Haglund vil ikke røpe noen nye produktlanseringer i skrivende stund.

– Men det jeg kan si, er at vi kommer med en av våre største produktlanseringer i nyere tid her i Norden.

Stolt sponsor

Haglund Industri har vært sponsor til Team Sweden i Bocuse d’Or i flere år. Det er en god match mener Staffan Haglund.

Gustav-Leonhardt
Gustav Leonhardt og Sverige vant sølvplassen i Bocuse d’Or Europe i Trondheim tidligere i år. Foto: Samuel Unéus.

– Vi startet med det for noen år siden og det er veldig gøy å være sponsor for en slik konkurranse. De er godt trente og veldig engasjerende. De legger ned utrolig mye tid og perfeksjon i sitt arbeid for å nå toppen. Sånn sett passer det bra for oss å identifisere oss med de beste av de beste, som jo disse kokkene er.


Les mer om Haglund Industri

Les mer om Hvorfor bli utstiller

Sissel Marie A. Orset

Sissel er vår salgssjef og
har jobbet for NOVA Spektrum siden 2017.

Hun har mer enn 15 års erfaring fra dagligvarebransjen og
har en genuin interesse for mat – og drikkebransjen. 

Ønsker du å bli utstiller
på UMAMI Arena 2025?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.