ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

NM i Kaffekunst 2020 på SMAK 2020

NM i Kaffekunst 14-17. februar

Fire norgesmestere skal kåres under NM i Kaffekunst Det skal knives i alt fra blindtesting, baristakunst, brygging og den lille dekorasjonen som presenteres på toppen av en lekker caffè latte.

Når: 14. – 17. februar
Sted: Kaffeområdet i hall D
Arrangør: Norsk Kaffeinformasjon

Kjøp billett til UMAMI ARENA

Det arrangeres Norgesmesterskap i fire grener

 • Barista Championship
  En konkurranse som er blitt arrangert i Norge fra 1998 og internasjonalt fra 2000. Dette er den klassiske baristakonkurransen hvor deltakerne skal servere espresso, espressodrikker med melk og signaturdrikker. Signaturdrikk er en egenkomponert drikk med minimum 1 shot espresso. Kaffesmaken skal være tydelig, men baristaen står fritt til å velge andre ingredienser.
 • Brewers Cup
  Går ut på å lage best mulig håndbrygget kaffe. Grunnleggende kaffeforståelse er nødvendig for å få et godt resultat, og alle manuelle bryggemetoder er tillatt. Konkurransen går gjennom to runder før finalen, en såkalt «Compulsory» hvor alle deltakerne får tildelt samme kaffe som bedømmes blindt. Deretter en «Open Service» hvor det skal lages tre individuelle brygg av kaffe man selv har valgt.
 • Latte Art
  Konkurransen handler om å helle steamet melk i en espresso og lage et mønster eller design. Resultatet blir vurdert etter utseende, kreativitet, generell presentasjon og evne til å gjenta samme mønster.
 • Cup Tasting
  En morsom konkurranse hvor deltakerne skal skille kaffe fra hverandre smaksmessig. Konkurransen gjennomføres som en triangeltest hvor hver deltaker får 24 kopper traktekaffe stilt opp i grupper på tre. I hvert triangel er to like og en ulik. Den som identifiserer flest ulike på kortest mulig tid vinner. Norgesmesteren skal representere Norge i World Cup Tasters Championship.

Se programmet for hver dag med tider for når de ulike kaffekonkurransene går

Kvalifisering og påmelding
Brewers Cup og Barista:
I år arrangeres det ulike regionale mesterskap i hele 9 byer rundt omkring til konkurransene i håndbrygg «Brewers cup» og Barista.

Cupping og Latteart: Påmelding via kaffe.no

Målet med konkurransen
-Dette skal først og fremst inspirere, men er også et mesterskap som fremmer kaffe som Norges nasjonaldrikk, sier daglig leder Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon. -Konkurransene bidrar også til å heve nivået i bransjen og oppmerksomheten rundt faget. I tillegg gir det mulighet for å styrke bransjetilhørigheten og bransjekulturen.

Les også Norges beste kaffekunstnere til UMAMI ARENA med intervju med Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon.

Arrangør
Arrangør og tilrettelegger: SCA Norge og Norsk Kaffeinformasjon

Les mer om SCA Norge
Les mer om Norsk Kaffeinformasjon

Kanskje disse også faller i smak?

Vinnere-NM-Kaffekunst-2023

Norgesmestere i Kaffekunst 2023

NM i Kaffekunst 2023 ble avviklet på UMAMI Arena 14. – 17. februar, og tre stolte norgesmestere kunne rekke trofeene høyt i været og glede seg til VM senere i år.