ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Morten Karlsen, NHO Reiseliv og Espen Wasenius, NKL. Foto: Morten Holt

Har du en kandidat til Horecabransjens Ærespris?

Horecabransjens Ærespris er bransjens høyeste utmerkelse. Har du en kandidat til prisen? Prisen skal deles ut på UMAMI ARENA i februar 2023.

Første gang var det den avdøde Rica-gründeren Jan E Rivelsrud som fikk prisen, og tildelingen fant sted under Smak 2014. Tre år senere var det Arne Brimi som ble prissatt, og i forbindelse med SMAK 2020 ble Bent Stiansen hedret.

Hvis du har en kandidat, kan du sende en epost med begrunnelse til Morten Holt: [email protected]. Det er viktig å ta statuttene for prisen med i beregningen (se lengre ned i saken).

Horecabransjens Ærespris

Horecabransjens Ærespris ble innstiftet 6. juni 2013 – av NHO Reiseliv og fagbladet Horeca (Ask media). 1. oktober 2021 ble også NKL (Norske Kokkers Landsforening) med som eiere av prisen.
Prisen er en videreføring av Årets hotelier og Årets restauratør, som Horeca og NHO Reiseliv delte ut i en årrekke på begynnelsen av dette årtusenet.

Horecabransjens_Aerespris_collage_vinnere
Fra utdelingen av Horecabransjens Ærespris til Bent Stiansen i 2020, Arne Brimi i 2017 og Jan E. Rivelsrud i 2014.

Statutter for Horecabransjens Ærespris

Dette er statuttene for prisen:
Horecabransjens Ærespris er instituert som bransjens høyeste utmerkelse, og tildeles etter beslutning i en faglig sterk og uavhengig jury.

  • Kandidatene skal ikke bare veies for fortjenstfull innsats siste år eller siste to–tre år, men for hva de har utrettet over tid, gjerne livsverk som står – og står seg.
  • Prisen gis til en person som i tillegg til å ha vært markant i bransjen i en årrekke, også har vært en forbilledlig arbeidsgiver med tanke på etisk standard, kvaliteten på HRM (særlig bredt på rekruttering ved lærlinger), og med gode/tilfredsstillende økonomiske resultater over tid. Vinneren bør ha stått for nyskapning, forankret i norsk virkelighet.
  • Prisen deles ut i forbindelse med arrangementet UMAMI ARENA (tidligere Smak) på NOVA Spektrum (tidligere Norges Varemesse).


Les også:

Horecabransjens Ærespris 2020 til Bent Stiansen

Horecabransjens Ærespris 2017 til Arne Brimi

Horecabransjens Ærespris 2014 til Jan E Rivelsrud


Kilde: Morten Holt/Horecanytt

Kanskje disse også faller i smak?