Horecabransjens Ærespris er bransjens høyeste utmerkelse. Har du en kandidat til prisen? Prisen skal deles ut på UMAMI ARENA i februar 2023.
Første gang var det den avdøde Rica-gründeren Jan E Rivelsrud som fikk prisen, og tildelingen fant sted under Smak 2014. Tre år senere var det Arne Brimi som ble prissatt, og i forbindelse med SMAK 2020 ble Bent Stiansen hedret.
Hvis du har en kandidat, kan du sende en epost med begrunnelse til Morten Holt: [email protected]. Det er viktig å ta statuttene for prisen med i beregningen (se lengre ned i saken).
Horecabransjens Ærespris
Horecabransjens Ærespris ble innstiftet 6. juni 2013 – av NHO Reiseliv og fagbladet Horeca (Ask media). 1. oktober 2021 ble også NKL (Norske Kokkers Landsforening) med som eiere av prisen.
Prisen er en videreføring av Årets hotelier og Årets restauratør, som Horeca og NHO Reiseliv delte ut i en årrekke på begynnelsen av dette årtusenet.

Statutter for Horecabransjens Ærespris
Dette er statuttene for prisen:
Horecabransjens Ærespris er instituert som bransjens høyeste utmerkelse, og tildeles etter beslutning i en faglig sterk og uavhengig jury.
- Kandidatene skal ikke bare veies for fortjenstfull innsats siste år eller siste to–tre år, men for hva de har utrettet over tid, gjerne livsverk som står – og står seg.
- Prisen gis til en person som i tillegg til å ha vært markant i bransjen i en årrekke, også har vært en forbilledlig arbeidsgiver med tanke på etisk standard, kvaliteten på HRM (særlig bredt på rekruttering ved lærlinger), og med gode/tilfredsstillende økonomiske resultater over tid. Vinneren bør ha stått for nyskapning, forankret i norsk virkelighet.
- Prisen deles ut i forbindelse med arrangementet UMAMI ARENA (tidligere Smak) på NOVA Spektrum (tidligere Norges Varemesse).
Les også:
Horecabransjens Ærespris 2020 til Bent Stiansen
Horecabransjens Ærespris 2017 til Arne Brimi
Horecabransjens Ærespris 2014 til Jan E Rivelsrud
Kilde: Morten Holt/Horecanytt