ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Årets grønne kokk 15. februar

-Det er 20 år siden den første Årets grønne kokk-konkurransen fant sted (i 2003), så slik sett blir dette et jubileum, sier Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Når: Onsdag 15. februar 2023
Sted: Mesterkjøkkenet i hall C
Arrangør: OFG i samarbeid med Norske kokkers landsforening Oslo og samarbeidspartnerne

Kjøp billett til UMAMI ARENA

De 6 lagene som skal i ilden er:

  • Christoffer Greiner Fallet og Simen Nilsen Brendjord, Restaurant Plah – Oslo
  • Nils Flatmark, Britannia Hotel og Espen Laumann, Lebistro – Trondheim
  • Sondre Selland Tjensvold, Restaurant Rest og Simen Johansen, Vaaghals – Oslo
  • Gjermund Solberg og Dominik Literski, Kraft Bodega – Trondheim
  • Øyvind Bøe Dalelv og Martine Espeland, Michaels, Briskeby – Oslo
  • Mohamed Arrasi og Ximena Morales, Brasserie France – Oslo

Reservelaget er Stine Larsen Strand, Quality Hotel Maritim og Roger Veland, Level mathuset, Haugesund.

Oppgaven
Det er altså 2 faglærte kokker på hvert lag. De har 5 timer på seg, og det skal lages 12 porsjoner av hver rett. Rettene skal kun bestå av varer fra den grønne sektoren og kan derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse. Egg og melkeprodukter kan inngå. Varene som er nevnt under skal inngå. Ellers er det lov å bruke alt fra den grønne sektoren:

  • Rett 1: Streetfood der mandelpotet, persillerot og løk skal inngå. Må kunne spises håndholdt.
  • Rett 2: Hovedrett: Selleri, beter og valgfri kål skal inngå.
  • Rett 3: Dessert: Norske epler, gulrot og friske urter skal inngå.

Les mer om konkurransen her: https://www.frukt.no/arets-gronne-kokk-2023

Fagjury
Hoveddommer Kjetil Gundersen, BAMA Storkjøkken. Han er A-sertifisert WACS-dommer og tidligere landslagskokk og en av de mest erfarne dommere vi har. De andre dommerne presenteres senere.
Konferansier er Kristine H. Hartviksen, President i Nordic Chef Association

Kvalifiserer til nordisk mesterskap
Vinnerlaget får mulighet til å delta i kokkekonkurransen Nordic Green Chef på Nordic Chefs Congress 2023, Trondheim 1. juni 2023.

Hovedmålet for konkurransen

  • sette fokus på de grønne råvarene
  • øke annerkjennelsen og oppslutningen om grønne matvalg
  • bidra til å nå bærekraftmålene om mer plantekost
  • spre nye, spennende og fargerike ideer til storhusholdningsbransjen, kokker, produsenter, grossister, matentusiaster og forbrukere.

Disse står bak konkurransen
OFG organiserer konkurransen i samarbeid med Norske kokkers landsforening Oslo. Samarbeidspartnerne er Bama Storkjøkken, Engrosfrukt, Odd Langdalen frukt&grønt, Servicegrossistene, Sportex, Figgjo og UMAMI ARENA. Electrolux Professional setter opp konkurransekjøkkenene.

Les også: Årets grønne kokk kåres på UMAMI ARENA 2023 og intervju med Toril Gulbrandsen i OFG

Kanskje disse også faller i smak?

Vinnere-NM-Kaffekunst-2023

Norgesmestere i Kaffekunst 2023

NM i Kaffekunst 2023 ble avviklet på UMAMI Arena 14. – 17. februar, og tre stolte norgesmestere kunne rekke trofeene høyt i været og glede seg til VM senere i år.