ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Matservering på mat-og drikkemessen

Takk for alt, SMAK 2020!

Det var god stemning og hektiske dager da SMAK 2020 gikk av stabelen på Norges Varemesse i mars 2020. Til tross for Korona-usikkerhet, ble det utstiller-rekord og opp imot 26.000 besøkende. Dette skal vi bygge videre på for UMAMI ARENA.

SMAK 2020 ble fire travle dager med flotte utstillere som viste frem det nyeste av produkter, utstyr og løsninger ovenfor storhusholdningsbransjen. Aldri før har så mange utstillere deltatt på SMAK. Hele 440 utstillere deltok på SMAK 2020 og 84 utstillere på parallellmessen HOLDBAR 2020. Totalt 524 utstillere på begge arrangement. Dette er rekord!

Totalt var 25.700 besøkende i møter og dialog med våre utstillere, hvorav 4.600 besøkte BAREN, området for sider-øl-vin og brennevin. Dette var meget gode besøkstall i en krevende periode, med sterkt fokus på Corona-viruset og restriksjoner innenfor flere av våre besøksmålgrupper.

Både utstillere og besøkende var fornøyde med deltakelsen.

Program med mål om å styrke Matnasjonen Norge og inspirere til faglig utvikling
Åpningskonferansen med tema «Sammen bygger vi Matnasjonen Norge» trakk bransjetopper, kjendiser og stjernekokker. Regjeringen, ved Landbruks- og matminister Olaug Bollestad, ble overrakt inspirasjons- og trendrapporten Veikart for Matnasjonen Norge 2020 utarbeidet av Opinion AS på oppdrag fra SMAK 2020, NHO Reiseliv, Norges Sjømatråd og Innovasjon Norge.
Avslutningsvis ble Bent Stiansen hedret med Horecabransjens Ærepris 2020.

SMAK 2020 var også arena for viktige norske og nordiske mesterskap
Årets grønne kokk 2020, arrangert av Opplysningskontoret for frukt og grønt og Norske kokkers landsforening Oslo
NM Community Catering 2020, arrangert av av Norske Kokkers Landsforening (NKL)
Nordic Sushi Cup 2020, arrangert av Primus AS
NM i kaffekunst 2020, arrangert av Norsk Kaffeinformasjon
Jeunes Chefs Rôtisseurs og Jeunes Sommelier Competitions, arrangert av Chaîne des Rôtisseurs
NM i maskinoppvask 2020, arrangert av BFSN Storkjøkkenleverandørene

Takk til SMAK – møt nye UMAMI ARENA
Vi takker SMAK for flotte opplevelser, suksesshistorier, og alt vi har lært i spennende møter med mat-Norge. Med den erfaringen i sekken skal vi videreutvikle og foredle møteplassen, sammen med næringen og for bransjen. UMAMI er det nye navnet på den største arenaen for oss som jobber med mat og drikke. Vi ses!

Kanskje disse også faller i smak?