ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

kokk som serverer mat på UMAI ARENA

UMAMI ARENA ønsker de norske kokkelandslagene lykke til i VM 2022!

NKL – De Norske Kokkelandslagene skal til Culinary World Cup 2022 i Luxembourg. De har satt seg høye mål og har tøffe ambisjoner om å vinne. Som stolt samarbeidspartner, fikk UMAMI ARENA teamet anledning til å være med på prøvesmaking av menyen kokkene skal bruke i konkurransen. Med denne høye standard ønsker vi ydmykt de fem lagene som deltar, lykke til i konkurransen. 

De Norske kokkelandslaget-samlet
På bildet er samtlige kokker som stiller opp for Norge på Culinary World Cup 2022 i november.

De Norske Kokkelandslagenes mål

De Norske Kokkelandslagene har alltid et bevisst forhold til mål, ambisjoner og prestasjoner. Manager, kapteiner og utøvere viser en enorm dedikasjon, lidenskap og engasjement for å nå de mål og ambisjoner de har satt for Culinary World Cup 2022. Gjennom tusenvis av timer på samling har De Norske Kokkelandslagene utviklet seg, forberedt seg og perfeksjonert seg for å nå sine mål og ambisjoner.

Målet er å ha et topplag i hver av de fem konkurransekategoriene Norge konkurrerer i. I tillegg er målet å være ett av laget på podiet når sammenlagt resultatene offentliggjøres.

hostbilde-med-logo-til-Harvest
Høst er temaet for De Norske Kokkelandslagene.

Temaet i konkurransen på Culinary World Cup 2022

De Norske Kokkelandslagene har valgt høst som tema for Culinary World Cup 2022. Temaet går igjen i alle lagenes menyer og råvarevalg, de ønsker å frem kvaliteten og leter etter gull i enhver innhøsting av norske råvarer, og den særegne smaken som den sene høsten gir de norske råvarene. 

Norske prestasjoner i verdensklasse

Culinary Wold Cup er en av verdens mest kjente gastronomiske konkurranser, konkurransen har blitt arrangert av Vatel Club Luxembourg siden 1972. Konkurransen omtales som VM for kokkelandslag, og arrangeres hvert 4 år og har siden 1978 vært på den internasjonale bransjemessen EXPOGAST i Luxembourg. 

De-Norske-Kokkelandslagene-i-aktion-på-UMAMI-ARENa
Bildet er fra tidligere konkurranser på messen i 2020. Det blir lignende i februar 2023, men med eget galleri for publikum.

Gastronomisk landskamp på UMAMI ARENA

En ekte landskamp mellom det norske og det svenske kokkelandslaget skjer på åpningsdagen til UMAMI ARENA 14. februar 2023.

Det er juniorlandslaget som kommer til UMAMI ARENA og skal konkurrere og dette skjer i kjølvannet av VM. 

Les mer om landskampen mellom Norge og Sverige.

Fra kokketalent til vinnere

Siden 1968 har De Norske Kokkelandslagene utviklet unge, norske kokketalenter til å bli vinnere i noen av verdens mest kjente og betydningsfulle kokkekonkurranser. 

Et av de første talentene som oppnådde resultater fra denne tiden var Eivind Helstrøm, som i dag er kjent fra TV-serier og betegnes som kjendiskokk. 

Gjennom konkurransens 50-årige historie vant Norge sist i 2006, med Sven Erik Renna som manager og Gunnar Hvarnes som kaptein. I 2018 vant Kokkelandslaget og Kokkelandslaget junior begge bronjse sammenlagt.

I den spede begynnelse ble De Norske Kokkelandslagene ledet av legendariske Paul Schaltenbrand og Arvid Skogset. 

Faktaboks

• Konkurransen Culinary World Cup i Luxemburg er fra 26. – 29. November 2022.

•  Norge vant Culinary World Cup siste gang i 2006. Sven Erik Renaa var manager og Gunnar Hvarnes var kaptein.

•  I 2018 vant Kokkelandslaget og Kokkelandslaget junior, bronse sammenlagt i Culinary World Cup. 

•  DNK konkurrerer i 5 konkurransekategorier:

• De er hele 26 kokker, 3 kapteiner og en manager. 

•  Forberedt, perfeksjonert og trent sammen i mer enn 28.000 timer, på samling hver tredje helg.

Tema i år – HARVESTGull i hver høst & smaker fra sen høst.

Sissel Marie A. Orset er vår salgssjef og
har jobbet for NOVA Spektrum siden 2017.

Hun har mer enn 15 års erfaring fra dagligvarebransjen og
har en genuin interesse for mat – og drikkebransjen. 

Ønsker du å bli utstiller?

Ta gjerne kontakt med meg.

Kanskje disse også faller i smak?