ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Tonje-Holtungen-vinnerkake

NM i Konditorkunst 16. februar

Årets konditor har vært gjennomført flere ganger tidligere, sist var på SMAK-messen i 2017. Derfor blir det en stor happening når det endelig er duket for et nytt mesterskap i februar 2023. Konkurransen er åpen for konditorer med svennebrev i konditorfaget, og dommerpanelet plukker ut finalistene.

Når: Torsdag 16. februar, 2023
Sted: Mesterkjøkkenet i hall C
Arrangør: Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF)

Kjøp billett til UMAMI ARENA

Årets konkurransetema er Eventyr
Dommerne har valgt ut seks sterke finalister blant de som meldte seg på til NM i konditorkunst og som skal konkurrere om å bli “Årets konditor 2023. De seks finalistene er:

  • Henrik Falkensten, Britannia Hotel, Trondheim
  • Marthe Kilen, Fru Nelik, Rissa
  • Pascal Monet, Grand Hotel, Oslo
  • Rikke Sandanger Rosnes, Stavanger conditori, Stavanger
  • Malin Skagen, Vaaghals, Oslo
  • Caroline Mo Vik, Thon Hotel, Sandven

I 2017 var tema for konkurransen “Vinterfryd”; i 2023 er det “Eventyr” som skal være inspirasjon for det deltagerne skal komponere. 

Konkurransen omfatter tre forskjellige hovedoppgaver:

  1. Hovedkake, lages og bedømmes som en jubileumskake.
  2. Sjokoladekonfekt, 2 typer
  3. Show-piece

Dommerpanelet
Regjerende norgesmester Tonje Holtungen (Sjokoladesalongen) sitter i dommerpanelet sammen med Cathrine Nilsen (Hotell Britannia), Hege Andersen (Sirkus Renaa) og Knut Harald Sørdal (Sam Eyde videregående skole). Sistnevnte er hoveddommer i konkurransen. 

Medalje, pengepremie og plass på Konditorlandslaget.
Det blir medaljer til de tre beste konditorene. I tillegg får vinneren kr 10 000 i pengepremie. Og det jobbes også med å få på plass flere ekstra premier fra sponsorer. Men det som kanskje rager aller høyest, er muligheten for å kunne representere Norge i internasjonale konkurranser. De tre beste konditorene blir vurdert som aktuelle for en plass på Konditorlandslaget.

Målet med konkurransen
-Målet med konkurransen er først og fremst å inspirere for å rekruttere flere til å velge konditorfaget, men også tilrettelegge for konkurranseerfaring til de konditorene som ønsker å konkurrere på et internasjonalt nivå, sier Gunnar Bakke som er direktør i Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF).

Les mer om konkurransen: https://www.bklf.no/artikler/2022/arets-konditor-2023/
Les også Norges beste konditor skal kåres på UMAMI ARENA – intervju med Gunnar Bakke i BKLF

Hovedbilde: Nå er det endelig tid for NM i Konditorkunst igjen. Dette er vinnerkaken til Tonje Holtungen, regjerende norgesmester, som ble kåret til Årets konditor i 2017. Foto: BKLF

Kanskje disse også faller i smak?

Vinnere-NM-Kaffekunst-2023

Norgesmestere i Kaffekunst 2023

NM i Kaffekunst 2023 ble avviklet på UMAMI Arena 14. – 17. februar, og tre stolte norgesmestere kunne rekke trofeene høyt i været og glede seg til VM senere i år.