ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

NM i Gelato 16-17. februar

Landets beste is skal kåres på UMAMI ARENA når Primulator arrangerer NM i Gelato/iskrem.

Når: Torsdag 16. og fredag 17. februar
Sted: Konkurransekjøkkenet i Hall D
Arrangør: Primulator

Kjøp billett til UMAMI ARENA

16. februar er det NM i Gelato og det konkurreres i klassen melkebasert gelato eller sorbet.

17. februar arrangeres workshop og presentasjoner av Gelato Chef Bas Van Haaren på konkurranseområdet fra 11.00

Se Program for tider

Bidragene vil bli bedømt ut ifra utseende og presentasjon, kreativitet, smak og konsistens. Primulator stiller med alt av utstyr som er nødvendig for å lage isen. Hver deltager har 30 minutter på seg, og presentasjoner skjer gjennom hele dagen.

Konferansier: Rune Hekkelstrand

Kåring av vinner og premieutdeling
Vinneren kåres på slutten av dagen 16. februar, og vinneren kvalifiserer seg til Carpigiani International Day 2023 i Italia, hvor reise og overnatting blir dekket.

Kvalifikasjoner
Det kreves ingen spesielle kvalifikasjoner, så alle i proffmarkedet kan delta. Noen har kokke-bakgrunn, mens andre har gått gelatokurs. Det er fortsatt ingen lærlingeordninger kun for denne delen av matfaget, men man lærer om is i en del av de mest nærliggende utdanningsløpene. Påmeldingsfristen har utløpt.

Mål for NM i Gelato
-Det er nettopp møteplasser som UMAMI ARENA vi ønsker å benytte for å vise frem både faget og utviklingen innen vårt fag. Iskrem og gelato er blant verdens mest populære produkter – og noe de aller fleste både elsker og har egne preferanser på, sier NM-sjefen Anders Abrahamsen i Primulator.

-Målet er jo naturligvis å sørge for at det lages enda mer god is her i landet. Derfor er det viktig for oss å inspirere de som allerede lager gelato til å bli enda bedre, og slik kunne dele sine erfaringer og vekke mer interesse i bransjen.

Les også Nytt norgesmesterskap: Landets beste is kåres på UMAMI ARENA med intervju med NM-sjefen Anders Abrahamsen.

Om arrangøren
Konkurransearrangør er PRIMULATOR AS Gelato festival challenge. Primulator er en leverandør av blant annet gelato- og iskremmaskiner, og er utstiller på UMAMI ARENA. Møt dem på stand C02-12 i hall C.
Les mer om Primulator

Kanskje disse også faller i smak?

Vinnere-NM-Kaffekunst-2023

Norgesmestere i Kaffekunst 2023

NM i Kaffekunst 2023 ble avviklet på UMAMI Arena 14. – 17. februar, og tre stolte norgesmestere kunne rekke trofeene høyt i været og glede seg til VM senere i år.