ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

NM i Gelato 16-17. februar

Landets beste is skal kåres på UMAMI ARENA når Primulator arrangerer NM i Gelato/iskrem.

Når: Torsdag 16. og fredag 17. februar
Sted: Hall D
Arrangør: Primulator

Om konkurransen
NMi Gelato foregår over 2 dager. 16. februar konkurreres det i klassen melkebasert gelato/iskrem. Italiensk gelato inneholder vanligvis mindre fløte og sukker enn den typiske norske iskremen. 17. februar er det tid for sorbet, altså uten melk.

Det blir samme startrekkefølge begge dager, og poengsummen fra hver dag blir lagt sammen og utgjør resultatet totalt.Bidragene vil bli bedømt ut ifra utseende og presentasjon, kreativitet, smak og konsistens. Primulator stiller med alt av utstyr som er nødvendig for å lage iskrem.

Kåring av vinner og premieutdeling
Vinneren kåres 17. februar om ettermiddagen, og vinneren kvalifiserer seg til Carpigiani International Day 2023 i Italia, hvor reise og overnatting blir dekket.

Påmelding – frist 1. desember
Det er ingen kvalifisering til mesterskapet, kun påmelding via Primulators hjemmesider.

Det kreves ingen spesielle kvalifikasjoner, så alle i proffmarkedet kan delta. Noen har kokke-bakgrunn, mens andre har gått gelatokurs. Det er fortsatt ingen lærlingeordninger kun for denne delen av matfaget, men man lærer om is i en del av de mest nærliggende utdanningsløpene. 

Mål for NM i Gelato
-Det er nettopp møteplasser som UMAMI ARENA vi ønsker å benytte for å vise frem både faget og utviklingen innen vårt fag. Iskrem og gelato er blant verdens mest populære produkter – og noe de aller fleste både elsker og har egne preferanser på, sier NM-sjefen Anders Abrahamsen i Primulator.

-Målet er jo naturligvis å sørge for at det lages enda mer god is her i landet. Derfor er det viktig for oss å inspirere de som allerede lager gelato til å bli enda bedre, og slik kunne dele sine erfaringer og vekke mer interesse i bransjen.

Les også Nytt norgesmesterskap: Landets beste is kåres på UMAMI ARENA med intervju med NM-sjefen Anders Abrahamsen.

Om arrangøren
Primulator er en leverandør av blant annet gelato- og iskremmaskiner, og er utstiller på UMAMI ARENA. Les mer om Primulator

Kanskje disse også faller i smak?