ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Landskamp Norge-Sverige 14. februar

I kjølvannet av VM for kokkelandslag skal det for første gang gjennomføres en ekte landskamp mellom det norske og det svenske kokkelandslaget for juniorer. 

Når: Tirsdag 14. februar 2023
Sted: Mesterkjøkkenet i hall C
Arrangør: Norske Kokkers Landsforening (NKL)

-Dette er aller første gang vi arrangerer en «gastronomisk landskamp», sier Espen A. Wasenius som er daglig leder i Norske Kokkers Landsforening (NKL). Landskampen arrangeres mellom de to landenes junior-landslag som begge holder nivå i verdensklasse.

Om deltakerne og dommerne
Landslagene settes sammen av faglærte kokker opp til 25 år. De norske deltagerne har alle fagbrev og 2 års læretid i en bedrift etter fullført VGS. I Sverige er utdanningen noe annerledes. De unge kokkene kjemper også på sine respektive juniorlandslag til vanlig. De samles jevnlig med sine respektive landslag og trener, utvikler og perfeksjonerer seg som kokker og de konkurranseoppgavene de jobber med. Dommerne i landskampen blir lagledere fra begge land, samt en nøytral, internasjonal dommerprofil.

Målet med landskampen
Vi ønsker med denne utradisjonelle landskampen å skape et faglig engasjement for kokkefaget og vise hva dette betyr i konkurransesituasjonen, og ikke minst øke søkelyset på rekruttering til kokkefaget, forteller Wasenius. – Det er derfor veldig viktig for oss at kokkefaget blir eksponert på Norges største møteplass for mat- og måltidsbransjen, avslutter han.

Les mer om Landskamp Norge-Sverige på UMAMI ARENA med intervju med Espen A. Wasenius i NKL.

Om arrangøren
Norske Kokkers Landsforening (NKL) Norske Kokkers Landsforening (NKL) har gjennom flere tiår jobbet aktivt og vært svært opptatt av rekruttering til kokkefaget. Blant flere gode tiltak har kokkekonkurranser alltid vært et viktig verktøy for å skape oppmerksomhet rundt kokkefaget. NKL består i 2022 av 23 foreninger fordelt over hele landet. Les mer om Norske Kokkers Landsforening

Se alle konkurranser på UMAMI ARENA

Sissel Marie A. Orset er vår salgssjef og
har jobbet for NOVA Spektrum siden 2017.

Hun har mer enn 15 års erfaring fra dagligvarebransjen og
har en genuin interesse for mat – og drikkebransjen. 

Ønsker du å bli utstiller?

Ta gjerne kontakt med meg.

Kanskje disse også faller i smak?