ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Jeunes Sommeliers 17. februar

Dette er en konkurranse for unge servitører og vinkelnere under 27 år om deres kompetanse innen vin og drikke til gode måltider, og Norge vant den internasjonale finalen i 2021.

Når: Fredag 17. februar
Sted: Mesterkjøkkenet i hall C
Arrangør: Chaîne des Rôtisseurs

Kjøp billett til UMAMI ARENA

Om konkurransen
Selve konkurransen består av tre deler: En faktabasert teoriprøve, en praktisk prøve på 40 min hvor kandidatene skal skjenke og synliggjøre sin kompetanse i en realistisk setting. Dette kan være alt fra dekantering, til å helle riktig i glassene. Det tredje elementet er en krevende blindtesting hvor kandidatene skal vise hva de kan og forstår om fire ulike viner, kun ut fra egen smaks-, lukt- og synssans.

Minimum tre personer vil kjempe om å bli kåret til Norges beste, unge sommelier i Chaîne des Rôtisseurs’ bedrifter. Vinneren vil delta i den internasjonale konkurransen i Istanbul i 2023.

Målet med konkurransen
–Et av Chaîne des Rotîsseurs sine formål er å styrke rekrutteringen av kokker og servitører/sommelier og bidra til faglig utvikling av unge kokker og servitører, samt å fremme norsk mat og kortreist mat, sier Sande.

Sande legger til at dette ikke er en lærlingekonkurranse, men en konkurranse for unge talenter som allerede er aktive i yrket.

–Norske deltakere har levert flotte resultater! Nikolai Haram Svorte (25) fra Speilsalen på Britannia Hotel vant den internasjonale finalen for Jeunes Sommeliers i 2021. – Dette betyr mye for faget vårt, sier Thore Sande som er styreleder i den norske organisasjonen.

Om arrangøren
Chaîne des Rôtisseurs er en internasjonal organisasjon som har sine røtter helt tilbake til år 1248 og opprettelsen av den franske laugsordningen. I dag er denne kulinariske organisasjonen etablert i over 80 land og har totalt 25 000 medlemmer “worldwide” – og arbeider for å engasjere medlemmer som brenner for alt som kan løfte verdien av god mat og bordets gleder. Chaîne des Rôtisseurs har så vel profesjonelle medlemmer som amatører. Dette gjør organisasjonen unik i så måte. I Norge er det ca. 860 medlemmer fordelt på åtte avdelinger rundt om i landet. Hvert år bruker Chaîne des Rôtisseurs i Norge en del av medlemskontingenten til å premiere vinneren av de forskjellige lærlingekonkurransene, i de fleste fylkene.

Chaîne des Rôtisseurs arrangerer også konkurransen Jeunes Chefs Rôtisseurs på UMAMI ARENA den 17. februar. Les mer om Chaîne des Rôtisseurs og konkurransene, og intervju med styreleder Thor Sande.

Foto: Jeunes Sommeliers 2021 i Lyon: Nicolai Svorte, Britannia Hotel

Kanskje disse også faller i smak?

Vinnere-NM-Kaffekunst-2023

Norgesmestere i Kaffekunst 2023

NM i Kaffekunst 2023 ble avviklet på UMAMI Arena 14. – 17. februar, og tre stolte norgesmestere kunne rekke trofeene høyt i været og glede seg til VM senere i år.