ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Jeunes-Chefs-Rotisseurs

Jeunes Chef Rôtisseurs 17. februar

Dette er en konkurranse for unge kokker under 27 år og selve matlagingen foregår på UMAMI ARENAs Mesterkjøkken, hvor seks finalister møtes til dyst. Vinneren skal representere Norge i den internasjonale Chaîne des Rôtisseurs- konkurransen i Istanbul den 7. oktober 2023.

Når: Fredag 17. februar 2023
Sted: Mesterkjøkkenet i hall C
Arrangør: Chaîne des Rôtisseurs

Kjøp billett til UMAMI ARENA

Om konkurransen
Konkurransen koordineres og ledes av Svein Magnus Gjønvik, mangeårig nasjonal og internasjonal dommer For Norske Kokkers Landsforening – og gjennomføres helt etter den internasjonale finalemanualen:

Finalistene kvalifiserer seg ved å ved å sende inn en 3-retters meny til fire kuverter etter en beskrevet råvareliste, pluss valgfrie råvarer kortreist etter sesong. Kvalifiseringsmenyene sendes inn til hoveddommer med beskrivelse og bilder av rettene. Hoveddommer og en fagjury velger ut de seks beste til finalen.

Konkurransen på UMAMI ARENA gjennomføres etter prinsippet “Mystery Box”. Her vil alle kandidater tildeles en råvarekurv med hovedråvarene som skal benyttes til den enkelte rett.

Målet med konkurransen
–Et av Chaîne des Rotîsseurs sine formål er å styrke rekrutteringen av kokker og servitører/sommelier og bidra til faglig utvikling av unge kokker og servitører, samt å fremme norsk mat og kortreist mat, sier Sande.

Sande legger til at dette ikke er en lærlingekonkurranse, men en konkurranse for unge talenter som allerede er aktive i yrket.

Norske kokker har vunnet den internasjonale finalen en rekke ganger.
2022 Tonje Svee (21) fra To Rom og Kjøkken i Trondheim vant finalen i Mexico City
2021 Sindre Fagermo Hjelmseth (24) fra To Rom og Kjøkken
2020 Emil Lundemo Bakken (24) fra Scandic Nidelven i Trondheim

–Det er veldig moro at våre norske deltakere har levert så flotte resultater! Dette betyr mye for faget vårt, sier Thore Sande som er styreleder i den norske organisasjonen.

Om arrangøren
Chaîne des Rôtisseurs er en internasjonal organisasjon som har sine røtter helt tilbake til år 1248 og opprettelsen av den franske laugsordningen. I dag er denne kulinariske organisasjonen etablert i over 80 land og har totalt 25 000 medlemmer “worldwide” – og arbeider for å engasjere medlemmer som brenner for alt som kan løfte verdien av god mat og bordets gleder. Chaîne des Rôtisseurs har så vel profesjonelle medlemmer som amatører. Dette gjør organisasjonen unik i så måte. I Norge er det ca. 860 medlemmer fordelt på åtte avdelinger rundt om i landet. Hvert år bruker Chaîne des Rôtisseurs i Norge en del av medlemskontingenten til å premiere vinneren av de forskjellige lærlingekonkurransene, i de fleste fylkene.

Chaîne des Rôtisseurs arrangerer også konkurransen Jeunes Sommeliers på UMAMI ARENA den 17. februar. Les mer om Chaîne des Rôtisseurs og konkurransene, med intervju med styreleder Thor Sande.

Foto: Jeunes Chefs Rôtisseurs  2022 i Mexico City: Tonje Svee, To Rom og Kjøkken

Kanskje disse også faller i smak?

Vinnere-NM-Kaffekunst-2023

Norgesmestere i Kaffekunst 2023

NM i Kaffekunst 2023 ble avviklet på UMAMI Arena 14. – 17. februar, og tre stolte norgesmestere kunne rekke trofeene høyt i været og glede seg til VM senere i år.