ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Oystein-Grutle-Haara

HANEN stiller med knallsterkt lag

HANEN har med 38 produsenter av totalt over 50 utstillere på lokalmatområdet på UMAMI ARENA. Dette er et eget område for lokalmat hvor kokker og innkjøpere kan bli bedre kjent med småskala produsenter fra hele landet.

HANEN vil ha en stor stand med “moderne” norsk spekemat, et eget område for norsk sider og en stand fylt med småskala ysterier.

Næringsorganisasjonen HANEN sammen med Stiftelsen Norsk mat har vært prosjektledere og har lagt til rette for at offensive lokalmatprodusenter skal kunne møte et profesjonelt publikum disse dagene.

På Lokalmat.no sin stand i hall C kan du møte over 50 av landets fremste lokalmat og drikkprodusenter. Stiftelsen Norsk Mat samarbeider med Hanen og Økologisk Norge om standen. -På standen vår treffer du en stor samling lokalmatprodusenter fra hele Norge. Produsenter fra Lyngen i nord til Jæren i sør, har med seg produkter innen alt fra sider, spekemat, sjokolade, røkt fisk og skalldyr og mye, mye mer», forteller fagsjef for lokalmat, Petter Bjørgan i Stiftelsen Norsk Mat.

-Det er viktigere enn noensinne å være fokusert på salg nå, sier Bernt Bucher Johannessen som er daglig leder for HANEN. -Det å stå sammen med andre mindre lokalmatprodusenter er noe vi vet er både lærerikt og salgsfremmende. Vi har med oss et utrolig sterkt lag i år og er kjempestolte over det.

Siderlandet

Under paraplyen Siderlandet, som også er Norges eneste nettsted med oversikt over alle norske siderprodusenter, så stiller 12 produsenter fra Hardanger, Rogaland, Telemark og Sogn. Her kan innkjøpere og kokker møte produsentene, smake ulike typer sider og lære mer om å kombinere sider og mat.

Ostelandet

Ostelandet, som er nettstedet for all norsk ost, er også representert med eget område. Her møter man både etablerte gårdsysterier, som Tingvollost, Eggen Gardsysteri og Valdresmeieriet, men også mindre kjente og nyere ysterier som Hardanger Bygdeysteri, Snertingdal Ysteri og Rygge Meieri. Mangfoldet og kvalitet på norsk ost har hatt en eventyrlig utvikling de siste årene og mange ønsker å sette norsk norsk ost på menyen. Ostelandet viser frem dette mangfoldet, og historien bak hver produsent.

Ny norsk spekemat rocker

På lokalmatområdet har vi også fått med et spennende nettverk av nytenkende spekematprodusenter som vi er overbevist vil gjøre suksess på messen. Det er ASK, TIND, Nyyyt, Haugen Gardsmat og Indre Oslo Matforedling som profilerer seg i felleskap på Lokalmatområdet.

Mat*Larm inviterer til smakinger og Masterklasser

Mat*Larm er HANEN sin mat og drikkefestival i Oslo, en festival med fokus på å koble bonde og kokk. Mat*Larm har derfor koblet kokk og pommelier sammen med produsentene fra Ostelandet, Siderlandet og Ny Norsk Spekemat. Det vil holdes til sammen 16 Mat*Larm-masterklasser gjennom hele UMAMI! Maks 20 plasser på hver smaking, så første person til mølla.

14. februar: Lær deg å bruke ost i matlagingen
Norge har blitt et anerkjent osteland! Mat*Larm inviterer til en masterklasse der kjøkkensjef Ola Kinserdal og ysterne lager mat med norsk ost i verdensklasse.

15. februar: Lær deg å bruke spekemat i matlagingen
Mat*Larm inviterer til en masterklasse der kjøkkensjef Ola Kinserdal og et nettverk av nytenkende spekematprodusenter lager mat sammen!

16. februar: Sidersmaking og lær deg Siderhjulet
Hans Ingi Tryggvason, skaper av Siderhjulet, Mat*Larm og Siderlandet inviterer til en smaksseanse med det nye Siderhjulet. Smak på sider fra Siderklynga Hardanger, Sogn Frukt- og Siderlaug, Telemark Siderlag og Rogaland Siderlag, og bli kjent med produksjonsmetoder, hvordan du smaker på sider, og hvordan du skal skal bruke Siderhjulet.

17. februar: Lær deg å lage mat til norsk sider
Norge har blitt et anerkjent siderland! Mat*Larm inviterer til en masterklasse der kjøkkensjef Ola Kinserdal setter mat til sider sammen med produsenter fra Siderklynga Hardanger, Sogn Frukt- og Siderlaug, Telemark Siderlag og Rogaland Siderlag. Smak på mat og sider sammen, og lær deg hvordan du kan sette ekte norsk sider på menyen!

Artikkelfoto: Øystein Grutle Haara

Sissel Marie A. Orset er vår salgssjef og
har jobbet for NOVA Spektrum siden 2017.

Hun har mer enn 15 års erfaring fra dagligvarebransjen og
har en genuin interesse for mat – og drikkebransjen. 

Ønsker du å bli utstiller?

Ta gjerne kontakt med meg.

Kanskje disse også faller i smak?

Vinnere-NM-Kaffekunst-2023

Norgesmestere i Kaffekunst 2023

NM i Kaffekunst 2023 ble avviklet på UMAMI Arena 14. – 17. februar, og tre stolte norgesmestere kunne rekke trofeene høyt i været og glede seg til VM senere i år.