ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Tonje-Holtungen-vinnerkake

Disse skal konkurrere om å bli Norges beste konditor

De seks finalistene til NM i konditorkunst er nå klare, og vi kan love en spennende og hard konkurranse for å kåre “Årets konditor 2023”. Konkurransen foregår i Mesterkjøkkenet på UMAMI ARENA 16. februar.

Tonje Holtungen, regjerende norgesmester, sitter i dommerpanelet sammen med Cathrine Nilsen (Hotell Britannia), Hege Andersen (Sirkus Renaa) og Knut Harald Sørdal (Sam Eyde videregående skole). Sistnevnte er hoveddommer i konkurransen. Dommerne har nå valgt ut seks sterke finalister som skal konkurrere om å bli “Årets konditor 2023”.

Seks sterke finalister til Årets konditor

Med så sterke konkurrenter i finalen kan vi glede oss til et veldig spennende norgesmesterskap i konditorkunst. Finalistene skal lage en hovedkake som skal være en jubileumskake, sjokoladekonfekt og en show-piece. Tema for konkurransen er “eventyr”.

finalist til Årets konditor Henrik-Falkensten

Henrik Falkensten fra Britannia Hotel, Trondheim
Henrik er utdannet kokk, og skal opp til svenneprøven i konditorfaget i desember. Han har jobbet som konditorsjef ved Happolati og Nemesis i Oslo, og er nå konditorsjef/souschef i Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim. Henrik har mye konkurranseerfaring: 2016: 3. plass OL for juniorlandslag, 2017: årets commis i årets kokk, 3. plass global pastry chef europa og 2. plass nordisk, 2018: 3. plass VM for kokke-landslag, 2020: 1. plass OL for kokkelandslag.

Marthe-Kilen er finalist til Årets konditor

Marthe Kilen fra Fru Nelik, Nissa
Marthe er utdannet kokk og konditor. Hun er kaptein på det norske konditorlandslaget, og driver sin egen bedrift Fru Nelik i Rissa Trøndelag. Marthe har arbeidserfaring fra restaurant, bakeri, konditori og forskjellige hoteller. Hun har blant annet jobbet på Quality Hotel Augustin, Rica Nidelven og Britannia Hotel der hun gikk i lære både som kokk og konditor.

Pascal-Monet er finalist til Årets konditor

Pascal Monet fra Grand Hotel, Oslo
Pascal er utdannet konditor og sjokolademaker fra Frankrike. Han flyttet til Norge i 2017 for å jobbe for Pascal i Oslo. Siden har Pascal jobbet i forskjellige restauranter, han har blant annet vært konditorsjef på A L’aise og på Grains bakeri. Nå jobber Pascal som konditorsjef i Palmen på Grand Hotel, Oslo. Han har konkurranseerfaring fra “best young chocolate maker of Alps”.

Caroline-Mo-vik finalist til Norges beste konditor

Caroline Mo Vik fra Thon Hotel, Sandven
Caroline har svennebrev konditor, og jobber til daglig på Thon Hotel Sandven i Hardanger. Caroline har lang erfaring fra både konditori og hotell, hun har jobbet som konditor på blant annet Hardanger bakeri (der hun også gikk læretiden), Baker Brun og Bellevue restauranter (begge i Bergen). Caroline er utøver på det norske konditorlandslaget. Konkurranseerfaring: 3. plass NM i konditorkunst 2009, 2. plass Vestlandsmesterskap i Ung Konditor 2006, NM i Ung Konditor 2006.

Finalist til Norges beste konditor Malin-Heggeland-Skagen

Malin Heggland Skagen fra Vaaghals, Oslo
Malin er utdannet konditor, og jobber som konditoransvarlig på restaurant Vaaghals i Oslo. Hun gikk i lære hos Baker Hansen, og har også erfaring fra hotell og restaurant. Fra 2019 – 2021 var Malin deltaker på det norske konditorlandslaget. I denne perioden var hun også konditorsjef på Lysebu i Oslo.

Rikke-Sandanger-Rosnes Finalist til Norges beste konditor

Rikke Sandanger Rosnes fra Stavanger conditori, Stavanger
Rikke er utdannet konditor, og er utøver på det norske konditorlandslaget. Hun har jobbet for Sjokoladepikene og Randabergkonditori, og er nå konditor på Stavanger conditori. Rikke har konkurrert i Rogalandsmesterskapet for unge bakere og konditorer siden hun var 18 år (2016, 2017, 2018 og 2019) og i 2019 kom hun på 3. plass. I 2022 har Rikke konkurrert i Tines “Norges beste kake” og i Pals “Callebaut Challenge” og hun tok 2. plass i begge konkurransene.

Les mer om: NM i Konditorkunst og andre mesterskap på UMAMI ARENA

Bilde øverst: Vinnerkaken til Tonje Holtungen som ble kåret til Årets konditor i 2017.

Kanskje disse også faller i smak?