ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

To kokker lager trendmat

Åpning med kraft til å ta Norge videre!

Det er bransjen selv som inntar scenen når åpningskonferansen med tema Kraften til å ta Norge videre setter startskuddet for UMAMI ARENA 14. – 17. februar 2023 på NOVA Spektrum i Lillestrøm. Her samles alle som er opptatt av bransjens fremtid.

Det er det brede bransjesamarbeidet Landskonferansen for restaurant- og matfag (LKRM) som sammen med UMAMI ARENA inviterer til åpningskonferanse.

– Ni sentrale bransjeorganisasjoner står bak initiativet Landsforeningen for restaurant- og matfag, og vi er stolte over å få denne kraften inn i UMAMI ARENA, forteller Torill Engelberg, direktør for UMAMI ARENA på NOVA Spektrum i Lillestrøm.

Løfte anseelsen
-Felles for oss arrangører, er at vi jobber målrettet med å heve anseelsen til restaurant- og matfagene. På denne måten vil vi øke søkingen til utdanningsprogrammet og bidra til høyere gjennomføringsgrad, sier Merete Helland, Kurs- og kompetanseansvarlig i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) og Espen Lynghaug, spesialrådgiver i NHO Mat og Drikke.

-Vi opplever at UMAMI ARENA har truffet helt blink med sitt overordnede tema for møteplassen. Derfor var dette en utrolig fin anledning for oss å legge vårt arrangement hit hvor «alle» skal samles på nyåret, sier Henrik Hamborg, som er politisk rådgiver for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.

-Dette vil sikre kompetent arbeidskraft til bransjer med en sikker jobb og med gode utviklingsmuligheter, derfor er dette en meget viktig konferanse, fastslår Helland og Lynghaug.

Mer om Kraften til å ta Norge videre >>

-I tillegg til åpningskonferansen Kraften til å ta Norge videre skal LKRM arrangere en konferanse som vil samle rådgivere, karriereveiledere, faglærere, opplæringskontorene og alle andre med interesse for restaurant- og matfagene, for kunnskapsdeling og faglig påfyll, legger hun til.

Ambisjoner og mulighetsrom
-Sammen med bransjen skal UMAMI ARENA sette lys på næringens ambisjoner og mulighetsrom, men uten fagfolk – ingen kraft. Bransjen trenger arbeidskraft, og vi håper at denne konferansen vil bidra til å sette lys på hvordan vi må forme fremtiden sammen. I tillegg vil vi med dette samarbeidet bidra til å spre bildet av en attraktiv bransje med et vell av karrieremuligheter, avslutter UMAMI-direktør Torill Engelberg.


Dette er organisasjonene som står bak Landskonferansen for restaurant og matfag:

  • Foreningen for opplæringskontorene i Restaurant- og Matfag
  • Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund
  • Fellesforbundet
  • Norske Kokkers Landsforening
  • Hovedorganisasjonen Virke
  • Baker- og konditorbransjens Landsforening
  • NHO mat og Drikke
  • NHO Service og Handel
  • NHO Reiseliv

Hovedbilde: Smakdegfrem (https://www.smakdegfrem.no/)

Ønsker du å bli utstiller?

Ta gjerne kontakt med meg.

Torill Engelberg direktør for UMAMI ARENA

Torill Engelberg
Direktør UMAMI ARENA

Kanskje disse også faller i smak?